Obavijesti

Sport

Komentari 19

Livaković: Ma uvijek je posebna stvar biti dio klupske povijesti

Livaković: Ma uvijek je posebna stvar biti dio klupske povijesti
3

Dinamo će put Koprivnice bez Zagorca, Pinta, Moharramija, Dilavera, Theophilea, Moubandjea, Šunjića i Andrića, a 'modri' po prvi puta u sezonu mogu ući s četiri utakmice bez primljenog gola...

VIDEO

Dinamo u subotu (od 19 sati) gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a Zagrepčani priželjkuju nastavak pozitivnog niza s kojim su otvorili ovu sezonu.

- Dobro smo se regenerirali protiv Gruzije, spremni smo za Slaven Belupo. Oni su se dobro pojačali Ejupijem, Parackim, Božićem..., doveli su iskusne igrače koji im daju dimenziju više. Uvijek su nam neugodni, igraju tvrdo, pa nas očekuje teška utakmica. No, vjerujem da ćemo biti bolji, pa se iz Koprivnice vratiti s tri boda - kaže Nenad Bjelica, pa dodaje:

- Olmo i Moubandje još nisu spremni, Šunjić je otišao u Birmingham. Ali, na raspolaganju neće biti ni Andrića, Dilavera, Theophilea, Moharramija i vjerojatno Pinta. Sve su to neke lakše ozljede, ali s njima ne želimo riskirati. Da, zaboravio sam, još uvijek na raspolaganju nemamo ni Zagorca, stanje s njim ide nabolje, ali još nije počeo trenirati.

Sasvim je sigurno, na vratima Dinama opet će biti Dominik Livaković. Reprezentativni vratar se nalazi u odličnoj formi, u prve tri (Rijeka, Lokomotiva, Saburtalo) utakmice sezone branio je na visokoj razini. A sada u Koprivnici, može do još jednog klupskog rekorda. Dinamo nikada, otkako je HNL-a, nije sačuvao svoju mrežu u prve četiri službene utakmice sezone. A ova momčad iza sebe ima već tri "clean sheeta".

Dominik Livaković bi postao rekorder ako u Koprivnici sačuva svoju mrežu do 48 minute, tada bi u prvih 318 minuta sezone bio bez primljenog gola. A taj klupski rekord, za sada, je u vlasništvu Dražena Ladića koji je 1992. godine prvi gol u sezoni primio u tek u 47. minuti četvrte utakmice, tada ga je u Maksimiru matirao Ante Miše.

- Nisam znao za to, baš ste me iznenadili tim podatkom. Kao i uvijek, dat ću sve od sebe da taj niz potraje i nakon Koprivnice, a kamo sreće da se nastavi i u europskim utakmicama. Uvijek je posebna stvar biti dio klupske povijesti, pogotovo kada je riječ o Dinamu u kojem su unazad desetak godina srušeni veliki rekordi - rekao nam je Dominik Livaković koji je ove sezone "skinuo" već i jedan penal (Uzuniju protiv Lokomotive).

A koliko ulazak u klupske almanahe "pali" samog Livakovića?

- Iskreno, ja se isključim iz takvih misli i uoči utakmica sam usredotočen jedino na ono što me čeka u tih 90 minuta. Posao vratara je specifičan, pogotovo kada si na golu Dinama. Malo je prilika, ali moraš biti pravi u takvim situacijama. Nemam posebnu motivaciju jer je meni svaka utakmica u dresu Dinama posebna - završio je Livaković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi