Obavijesti

Sport

Komentari 15

Livaković: Prerastao sam HNL? Ma ne, još sam čvrsto na zemlji

Livaković: Prerastao sam HNL? Ma ne, još sam čvrsto na zemlji

Sigurno nas brinu slabije predstave Dinama iz završnice prošle sezone, nismo se tu dobro snašli. Ali, nismo bili izuzetak, u tom se periodu nisu snašli ni Barcelona ni Juventus...

VIDEO

Čudno je sve, nikada sezona nije počinjala samo dva tjedna nakon završetka prošle, ali kako nama, tako i drugima. To nam ne smije biti opravdanje, moramo u sezonu ući kao i prethodnih godina, kaže Dominik Livaković (25).

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Hrvatska reprezentativna 'jedinica' i u završnici prošle sezone, gdje Dinamo nije djelovao dobro, bio daleko najbolji pojedinac 'modrih'. Dominik Livaković već je mjesecima, unatoč pauzi zbog korone, u prilično dobroj formi, što veseli sve navijače Dinama. A kako bi 'Livi' sam ocijenio Dinamove i svoje osobne nastupe prošle sezone?

- Pa dovoljno me poznajete da znate kako ne volim pričati na osobnoj razini. Radije bih pričao o kolektivu, a tu je Dinamo ostvario sve ciljeve osim tog osvajanja Kupa. Igrali smo u Ligi prvaka i to prilično uspješno, dominantno smo obranili naslov i unatoč crnoj rupi s kraja sezone, mislim da smo potvrdili reputaciju najbolje momčadi Hrvatske - rekao je Livaković, koji je s vrijednosti na Transfermarktu od 12,5 milijuna eura postao najvrjedniji igrač HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dinamo ipak odustao od Alana Franca, Argentinci žele 5 mil. €?
Dinamo ipak odustao od Alana Franca, Argentinci žele 5 mil. €?

Dobro, no je li vas ipak brinu te slabije predstave u završnici prvenstva?

- Svakako da trebaju brinuti jer to nije bio Dinamo koji smo svi skupa očekivali. Od navijača pa do nas samih. Međutim, treba biti pošten pa reći da smo sezonu nastavili u specifičnim okolnostima, uslijed ove krize i očito se tu nismo najbolje snašli. Međutim, nije tu Dinamo izuzetak. I Barcelona se mučila, pa Juventus... Na svu sreću, završilo je kako smo se svi skupa nadali.

Da je sve bilo normalno, branili bi na Europskom prvenstvo, pa poslije toga vrlo vjerojatno napravili i veliki inozemni transfer. Muči li vas što je sve to odgođeno, pa ste i dalje u HNL-u koji ste realno, odavno prerasli?

- Ma ne, ne brinite. Čvrsto sam na zemlji i uzimam stvari kako dolaze. Ja ionako nisam mogao utjecati na sve ovo što se događalo posljednjih mjeseci, pa time ni ne razbijam glavu. Europsko prvenstvo će se odigrati sljedeće godine, a taj transfer kada već bude. Treba se prilagoditi ovoj situaciji, to je sada najvažnije.

Gdje bi vi najviše jednog dana voljeli nastaviti karijeru, razmišljate li o Italiji, Španjolskoj, Engleskoj...?

- Iskreno, volio bih jednoga dana karijeru nastaviti u sredini u kojoj ću prepoznati ambiciju i dobar plan za mene. Nikada mi nije bio prioritet otići negdje samo zbog imena kluba ili veličine lige. Želim biti dio dobre priče u kojoj ću vidjeti da imam i prostora za napredak. 

Europske kvalifikacije igrat će se na samo jednu utakmicu, vidite li  to kao prednost ili manu za Dinamo?

- Ne znam što bih vam rekao. Jedna utakmica je uvijek prednost za slabije momčadi koje mogu iskoristiti loš dan favorita, a Dinamo će biti nositelj u pretkolima pa očito da nam to ne može biti prednost. Ali, sve ovisi o nama, ako ćemo biti pravi, onda će sve biti po planu. Atmosfera u našoj svlačionici je dobra, svakim danom sve bolja. 

Kada bi morali izdvojiti svoju najbolju i najgoru utakmicu karijere, koje bi to utakmice bile?

- Haha, to neka drugi procjene. Meni je bitno da u svakoj dam sve od sebe i da poslije nje mogu suigračima pogledati u oči. Nekada to ispadne vrhunski, nekada se dogodi i kakva pogreška ali to je nogomet.

Tko su po vama najbolji igrači i golmani HNL-a, ako ne računamo na one iz Dinama?

- Ova momčad prošle sezona vjerojatno nudi neku realnost, ne bih tu dodavao ili oduzimao previše igrača. Načelno su to pojedinci koji su skrenuli pozornost na sebe i vidim da suigrači i treneri HNL-a prepoznali njihove predstave. Od mog prijatelja Kolingera, do Ademija, Petka, Caktaša... Svi oni su zasluženo u toj momčadi prošle sezone. Što se golmana tiče, prošle sezone smo ih imali dosta koji su branili dobro od Grbića, Nevistića, Kahline, Ivušića, Čondrića...

Najkontroverzniji likovi HNL-a: Big Brother, zatvor, tučnjave sa suigračima i 2 promila alkohola
Najkontroverzniji likovi HNL-a: Big Brother, zatvor, tučnjave sa suigračima i 2 promila alkohola

Jeste li se vi uopće uspjeli odmoriti prije novih priprema? Gdje ste uopće proveli taj kratki odmor?

- Bio sam na moru s djevojkom, malo se opustio i odmorio glavu. Odmora nikada dosta, ali sam probao iskoristiti maksimalno što se može u tako kratkom vremenu.

Sjećate li se svog debija za Dinamo?

- Kako bih ga mogao zaboraviti? Bilo je to protiv Hajduka na Maksimiru početkom listopada 2018. godine, trener Ivajlo Petev mi je dao priliku i završilo je 0-0.

Hoće li Dinamo nastaviti s uspješnim europskim predstavama kao i prošlih sezona?

- Vjerujem da hoće. Zadržali smo sve igrače, došli su neki novi koji će zaoštriti konkurenciju, dobra atmosfera se vraća i vjerujem da možemo biti i bolji nego što smo bili do sada - završio je Livaković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener