Obavijesti

Sport

Komentari 27

Liverpool calling: Broz postaje najskuplji hrvatski nogometaš?

Liverpool calling: Broz postaje najskuplji hrvatski nogometaš?
3

Liverpool je Brozovića htio još u njegovoj prvoj godini u Interu, a od tada je tiha patnja engleskog velikana. No, uz njih se u trku uključio i Real kojemu je dobar veznjak hitno potreban...

VIDEO

Inter priprema novi ugovor za svog dragulja Marcela Brozovića (27), a telefonske žice iz Madrida i Liverpoola su se užarile. 

Hrvatskog nogometaša žele europski giganti. Liverpool je kontaktirao Brozove agente koji sada čekaju konkretnu ponudu čelnika s Anfielda, a s druge strane Zinedine Zidane vidi Hrvata u svojim redovima još od veljače. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Brozoviću ugovor s Interom ističe u lipnju 2022., Ondje su mu godišnja primanja oko 4 i pol milijuna eura neto, a u ugovoru ima klauzulu prema kojoj za 60 milijuna eura može napustiti klub bez da se išta pita klub iz Milana. Budu li Španjolci ili Englezi platili tu klauzulu, Marcelo će postati najplaćeniji hrvatski nogometaš svih vremena. 

Pitanje je sada samo tko će dati bolju ponudu. Tržište se polako otvara, ali sporo zbog pandemije korona virusa u kojoj je upravo Italija europsko žarište. No, doznajemo, istina je da su i Liverpool i Real zainteresirani i da su kontaktirali Brozovićeve agente.

Tiha dugogodišnja patnja

Liverpool je Brozovića htio još u njegovoj prvoj godini u Interu. Bilo je to pred Euro u Francuskoj kada su shvatili da su trebali ranije uhvatiti brzonogog hrvatskog dragulja. Pokušali su i kasnije doći do njega, ali je Inter tada ponudio bolje uvjete ostanka. Klauzule u ugovoru tada još nije bilo, a nakon tog Eura su čelnici Intera zatražili da ona uđe u ugovor. Tada je ona bila teška 50 milijuna eura, a potom je narasla zahvaljujući Brozovićevom radu i napretku.

S druge strane, Realu će uskoro kvalitetan veznjak koji nije prestar biti neophodan. Kroos i Modrić su u godinama, a Casemiro, Isco i Rodriguez neće biti dovoljni za postizanje svih ciljeva uspjeha gladnog Francuza. Na meti su im kako doznajemo i Ruiz iz Napolija, te Pogba koji je superzvijezda, ali upravo bi Brozović mogao biti ono što im treba.

Broz se vratio u Italiju, Srna ga pohvalio: Super si, majke mi
Broz se vratio u Italiju, Srna ga pohvalio: Super si, majke mi
Broz spustio Lukakuu, on mu odgovorio: Ružniji si od mene!
Broz spustio Lukakuu, on mu odgovorio: Ružniji si od mene!

Svojim godinama (27) nije prestar za igrati kvalitetno još nekoliko sezona bez problema, na njegov trk je ljubomorna i ptica trkačica (pretrči prosječno 12.4 km po utakmici Serije A), a radna etika ga je i dovela do toga da sada opušteno pregovara s europskim velikanima o tome hoće li njegovo prezime na dresu svoga kluba netko platiti 60 milijuna eura. 

Serie A - Inter Milan v Lecce

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener