Obavijesti

Sport

Komentari 54

Livi, čuvaj se njega: Atletico ga želi platiti 100 milijuna eura, zabio je više golova od Suareza

Livi, čuvaj se njega: Atletico ga želi platiti 100 milijuna eura, zabio je više golova od Suareza

Dinamo večeras od 21 sat igra na Maksimiru prvi susret četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala, a prijetit će mu fantastični Gerard Moreno koji je ove sezone zabio 23 gola. Prijenos je na Areni Sport 1

VIDEO

Pa kako ćemo bez njega protiv Dinama, hvatao se za glavu prije dva tjedna trener Villarreala Unai Emery. Riječ je o treneru koji je triput osvajao Europsku ligu, ali razlog njegove glavobolje bila je ozljeda najboljeg igrača 'žute podmornice' Gerarda Morena (29) koji je dobio nezgodan udarac u mišić na posljednjoj utakmici uoči reprezentativnog okupljanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji trening Dinama uoči Villarreala

Pokretanje videa...

Trening Dinama uoči Villarreala 05:20

Prognoze su bile loše, spominjalo se kako bi mogao izostati više od tri tjedna. Propustio je prva dva susreta u kvalifikacijama za SP protiv Grčke i Gruzije, a onda se ukazao na susretu protiv Kosova i razveselio sve navijače Villarreala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
SPAIN v KOSOVO. EUROPEAN QUALIFIERS.  QUALIFYING ROUND. GROUP B. MATCH 3.

Moreno je čudesno ozdravio, a Emeryju je teret na srcu lakši za jedno deset kila. Dinamo i Villarreal večeras od 21 sat na Maksimiru igraju prvi susret četvrtfinala Europske lige, a hrvatskom prvaku prijetit će sjajni Moreno.

Moreno je ove sezone utrpao 23 gola uz osam asistencija u svim natjecanjima, bolji je čak i od jednog Suareza koji je zabio 19 u La Ligi, dok je u Ligi prvak i španjolskom kupu bez gola. I ukratko rečeno, on je ključni igrač Villarreala oko kojeg se vrti baš sve. Nije klasični centarfor koji samo čeka loptu u protivničkom šesnaestercu, više igra na desnom krilu odakle se spušta po loptu između linija, razigrava suigrače, a ubojit je i na driblingu. Jedina mana mu je nešto lošija igra glavom.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Villarreal v Dynamo Kyiv

U La Ligi je utrpao 19 golova u 23 utakmice te je u mrtvoj trci sa Suarezom i Messijem (23 gola) za titulu najboljeg strijelca lige, a zablistao je u posljednjem susretu uoči Dinama kada je zabio hat-trick Granadi u pobjedi (3-0). Što se tiče Europske lige, u sedam utakmica je zabio četiri gola. 

U formi je života i ne misli stati. Štoviše, bliži se jednom lijepom rekordu. Još samo sedam golova fali da postane najbolji strijelac u povijesti Villarreala, a tim statusom trenutačno se diči Talijan Giuseppe Rossi koji je stao na 82 gola, dok je Moreno na 75.

Europa League - Round of 32 Second Leg - Villarreal v FC Salzburg

Za 'žutu podmornicu' su tijekom prošlosti igrali veliki Diego Forlan, Juan Roman Riquelme, Tomasson, Santi Cazorla, ali sve njih je u samo tri sezone Moreno uspio prestići. To dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. 

Španjolski reprezentativac, ponajbolji igrač La Lige. Da, bez uvrede Villarrealu, pitate se sigurno što i dalje radi tamo. Riječ je o igraču koji je relativno kasno sazrio. Tražio je svoje mjesto pod suncem u 'žutoj podmornici' pa selio u Mallorcu i potom u Espanyol gdje se preporodio. Zabio je 29 golova u dvije sezone i sebe stavio pod povećalo.

Moreno je na El Madrigal stigao u sezoni 2018/2019. U početku mu baš nije išlo, trebalo mu je neko vrijede da se prilagodi, a onda je prošle sezone zabio 18 golova. Već tada je postojao interes Barcelone i velikih klubova, no Villarreal ga nije htio pustiti jer je znao da će na kraju ove sezone moći zaraditi još više na njemu ako nastavi igrati na istoj razini. Dapače, ne igra na istoj razini, nego je ove sezone duplo bolji, a to je rezultiralo brojnim ponudama koje su pristigle na njegovu adresu. 

Europa League - Round of 16 Second Leg - Villarreal v Dynamo Kyiv

Atletico Madrid je jedan od klubova koji ga je htio dovesti još dok je igrao u Espanyolu prije tri godine, ali tada je Villarreal bio brži i kupio ga za 20 milijuna eura. I ovaj put ga Diego Simeone želi, prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, ali problemčić je što će ovaj put morati iskeširati 100 milijuna eura! Da, toliko glasi otkupna klauzula za najboljeg igrača današnjeg Dinamova protivnika. 

Predsjednika 'žute podmornice' Fernando Roig se i dalje nada kako će Morena gledati i sljedeće sezone na El Madrigalu, ali u to je teško vjerovati. Moreno je već dokazan igrač i klasa koju bi htjeli u svojim redovima imati brojni velikani.

Europa League - Round of 32 Second Leg - Villarreal v FC Salzburg

Dok Španjolci iz dana u dan računaju koliko bi im moglo sjesti na račun, dinamovci moraju smisliti kako zaustaviti ovog španjolskog golgetera. Dinamova obrana je najbolja u Europskoj ligi, primila je svega pet golova u deset utakmica, a od toga dva od Tottenhama.

Rasmus Lauritsen i Theophile Catherine su već pokazali koliko je čvrst 'modri' obrambeni bedem, a nadamo se da ni večeras neće popustiti. Ako i popusti, nema brige. Iza njih je fantastični Dominik Livaković koji skida sve živo. A ima Dinamo i svoje adute u napadu pa neka Španjolci lupaju glavom o zid kako zaustaviti briljantnog Mislava Oršića koji je zabio tri gola velikom Tottenhamu.

Ako su prije tri tjedna na Maksimiru pali snažni Spursi predvođeni Kaneom, Baleom i igračima koji vrijede na desetke milijuna eura, zašto ne bi pao i Villarreal? Dinamo je već napravio čudo u Europi, a vjerujemo da može po novo. A to je polufinale Europske lige. 

Utakmica počinje u 21 sat, a prijenos je na Areni 1. Sretno, 'modri'!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio