Sport

Komentari 42

Ljajiću, ovaj te valjda neće tući: Guerini novi trener Fiorentine

Ljajiću, ovaj te valjda neće tući: Guerini novi trener Fiorentine

Fiorentina je dobila novog trenera nakon što je Delio Rossi (51) pretukao srpskog igrača Adema Ljajića (20) tijekom utakmice protiv Novare. Novi trener je Guerini

Predsjednik Fiorentine nakon utakmice protiv Novare u Firenzi spustio se u svlačionicu i ekspresno uručio otkaz treneru Rossiju. Razlog je tučnjava između trenera i srpskog igrača Adema Ljajića na klupi. 

- Bio je to ozbiljan incident i odlučili smo treneru uručiti otkaz. Rossi mi se ispričao i objasnio zašto je to učinio. On je dobar čovjek, ali morali smo napraviti ovo što smo napravili. Kaznit ću i igrača koji je uzrokovao incident. No Rossi nije smio onako reagirati - rekao je predsjednik Fiorentine. 

Novi trener je Vincenzo Guerini koji ima puno iskustva budući da je vodio 14 različitih momčadi, iako su one većinom bile niželigaškog statusa. Bez posla je bio od 2006. godine kada je trenirao Catanzaro u trećoj talijanskoj ligi. 

Podsjetimo, na utakmici protiv Novare sad već bivši trener Delio Rossi iz igre je izvadio Ljajića nakon samo 32 minute. Novara je imala 2-0. Ljajić je na tu odluku ironično zapljeskao i nešto prigovorio treneru i počeo je kaos. Rossi je navalio na bahatog igrača poznatog po problematičnoj naravi i udarao ga šakama. Jedva su trenera maknuli s Ljajića.

Isti je igrač u sukobu s navijačima koji ga časte pogrdnim imenima na svakoj utakmici. Razlog? Ljajić im je prošle sezone na pripremama pokazao srednji prst u utakmici protiv niželigaša. I bivši trener Fiorentine Siniša Mihajlović nije baš obožavao Ljajića kojem je zaprijetio da će ga poslati na posudbu ako se ne sredi.-

- Troši svoj dragocjeni talent igrajući PlayStation dugo u noć - rekao je tada Mihajlović.

Najčitaniji članci