Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Ljudi iza kulisa: Luku Modrića prodao kum Peđe Mijatovića

Bivši nogometaš iz BiH i uspješan menadžer Vlado Lemić bio je ključan čovjek u transferu. Njegov kum Predrag Mijatović povezao ga je sa svojim bivšim klubom...

DayLife
Foto: DayLife

Krajem 90-ih zabijao je u dresu Reala u duetu s Davorom Šukerom, a sad je Predrag Mijatović bio jedan od posrednika u transferu Luke Modrića. Najvažniji dio posla odradio je njegov kum Vlado Lemić.

Naši izvori u menadžerskim krugovima tvrde kako je baš Banjalučanin Lemić, bivši nogometaš, u suradnji sa svojim kumom Mijatovićem, vukao sve konce u cijelom poslu.

Predrag Mijatović bio je sportski direktor Reala do 2009. godine. Otišao je nedugo nakon što je smijenjen bivši predsjednik Ramon Calderon. Ubrzo se vratio menadžerskom poslu, kojim se aktivno bavio i prije angažmana u “kraljevskom klubu”.

Upravo je on bio poveznica s Real Madridom, a njegov kum Lemić, koji je doveo Klas-Jaana Huntelaara i Roystona Drenthea u Real prije tri sezone, povezao ih je s Mourinhom. Točnije, s njegovim menadžerom Jorgeom Mendesom, koji zastupa i Cristiana Ronalda, Nanija...

- To je jasno kao dan, Mourinho je inzistirao samo na Modriću. Nije ga zanimao niti jedan drugi igrač - objasnio je naš izvor.

Lemić i Mendes upoznali su se dok je Mourinho bio Chelseajev trener. Lemić je posredovao u prelasku Mateje Kežmana i Arjena Robbena u Chelsea iz nizozemskog PSV-a, a Mendes je dogovarao transfere svih portugalskih igrača koji su dolazili u Premiership. Lako je moguće da su Mijatović i Lemić bili i iza kulisa lanjskog Chelseajeva pokušaja da potpiše s Lukom.

- Koliko ja znam, cijeli posao vodio je Davor Ćurković - rekao nam je Predrag Mijatović.

Ćurković je hrvatski menadžer, čija agencija je registrirana u Zemunu. Međutim, on je samo međusobno upoznao Luku Modrića i Vladu Lemića.

Naši partneri pišu
Message