Sport

Komentari 6

Ljutić: Nisam znala da sam prva skijašica s juniorskim zlatom. Janica mi je čestitala, sretna je

Ljutić: Nisam znala da sam prva skijašica s juniorskim zlatom. Janica mi je čestitala, sretna je

Mladoj Zrinki uspjelo je ono što niti jednoj hrvatskoj skijašici nije. Medalje su na juniorskim svjetskim smotrama osvajale Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss, ali niti jedna nije osvojila zlato

Fantastična Zrinka Ljutić postala je svjetska juniorska prvakinja nakon što je u kanadskoj Panorami osvojila zlatnu medalju u slalomu i brončanu u veleslalomu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zrinka Ljutić 

Zrinka se okrunila titulom prve hrvatske skijašice koja je uzela zlato na svjetskom juniorskom prvenstvu, a po dolasku u Hrvatsku rekla je kako nije bila ni svjesna uspjeha koji je ostvarila.

- Dojmovi su raznoliki, no stvarno sam presretna i preponosna što sam uspjela odvoziti tako dobru vožnju slaloma i osvojiti zlato. Zadovoljna sam i sa broncom u veleslalomu te petim mjestom u kombinaciji. Sve u svemu, presretna sam s medaljama - kazala je pa dodala:

- Nisam ni znala da sam prva skijašica koja je osvojila juniorsko zlato od naših cura, ali zbog toga mi je i više drago. Nisam bila svjesna toga kad sam išla na Svjetsko prvenstvo, nadala sam se medalji i nekom rezultatu, a ispalo je još bolje nego što sam očekivala - rekla je Ljutić.

Dosad su medalje na juniorskim svjetskim smotrama za Hrvatsku osvajale Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss u ženskoj, ali niti jedna nije osvojila zlato. 

Zrinku sada još čeka nastup u finalu Svjetskog kupa za seniorke. 

- Nema vremena za slavlje. Kreće sad finale Svjetskog kupa jer sam s ovom pobjedom osigurala nastup na slalomskoj utrci. Malo ću odmoriti i trenirati malo prije toga. Ovo mi je veliki poticaj jer je konkurencija bila jaka, neke od cura imaju već i bodove u Svjetskom kupu. Imat ću dobar broj i na finalu te ću to pokušati iskoristiti - kazala je. 

Senzacionalnoj Zrinki čestitala je i najtrofejnija hrvatska skijašica Janica Kostelić.

- Javila mi se Janica i čestitala mi, bila je jako sretna, isto kao i Ivica - zaključila je Ljutić.

Najčitaniji članci