Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lochte je kao Hebrang: Nisam lagao, govorio sam neistinu...

Lochte je kao Hebrang: Nisam lagao, govorio sam neistinu...
3

Američkog zlatnog olimpijca zbog sramotnih laži i izmišljene priče o oružanoj pljački u Riju napustili su vodeći sponzori. Lochte se ispričao i rekao da nije lagao u potpunosti...

VIDEO

Američki plivač, višestruki osvajač olimpijskih medalja, Ryan Lochte izgubio je četiri veća sponzora nakon isprike za laži o oružanoj pljački čija je žrtva navodno bio za vrijeme Olimpijskih igara u Riju.

Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila je lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi. 

Američki olimpijski odbor se u četvrtak ispričao zbog incidenta Riju ali i Brazilcima, a Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, je objavio ispriku u subotu u intervjuu za najveću brazilsku televizijsku kuću Globo TV.

No Lochte je to napravio u stilu Andrije Hebranga, Rekao je kako nije lagao, već se samo malo govorio neistinu ili u Lochteovu slučaju, malo je pretjerao.

- Nisam lagao u potpunosti. Samo sam pretjerao u onom dijelu što mi se dogodilo - kazao je Lochte u isprici. 

U drugom intervjuu za Today showu Lochte je rekao: 

- Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga. Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to - dodao je Lochte.

Nekoliko sati nakon zatvaranja Igara, proizvođač opreme za plivače Speedo USA je objavio izjavu u kojoj prekida suradnju s Lochteom, dok je luksuzna modna marka Ralph Lauren objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem.

Proizvođač frizerskih proizvoda Syneron Candela je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovala globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda.

Japanski proizvođač madraca Airweave, koji je prošli tjedan objavio da će ostati uz Lochtea, u ponedjeljak je također odlučio ne obnavljati ugovor o sponzorstvu koji je sklopljen baš za Igre u Rio de Janieru. 

Lochte (32) osvojio je jednu zlatnu medalju na OI u Rio de Janieru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...