Obavijesti

Sport

Komentari 15

Lokomotiva ostala bez licencije za Europu, ali i za Drugu HNL!

Lokomotiva ostala bez licencije za Europu, ali i za Drugu HNL!
1

Aktualni prvoligaši nisu ispunili jedan od navedenih uvjeta te su im licence odbijene, no imaju pravo na žalbu. Hajduk, Rijeka, Osijek, Dinamo i Gorica su dobili licence i za Europu i za Prvu HNL...

VIDEO

Hrvatski nogometni savez objavio je popis klubova koji su dobili licence za natjecanja pod okriljem HNS-a, kao i za europska natjecanja. Istra, Lokomotiva i Rudeš nisu dobili licence za Prvu HNL, a Lokosi potrebnu licencu nisu dobili ni za Europu, a ni za Drugu HNL!

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku "A" i "B" iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Aktualni prvoligaši nisu ispunili jedan od navedenih uvjeta te su im licence odbijene, no imaju pravo na žalbu. U roku od osam dana moraju predati potrebnu dokumentaciju na adresu HNS-a, a onda će žalbeno tijelo za za licenciranje HNS-a donijeti novu odluku na 2. stupnju.

Rok za dostavu molbe za UEFA licencu, Licencu za I. HNL i Licencu za II. HNL te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja 2019. godine, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja 2019., do kojeg datuma su klubovi – tražitelji licence, između ostalog, morali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca 2018. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača) te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim Hajduka, Dinama, Rijeke, Osijeka, Slavena, Gorice, Intera, licencu za Prvu HNL dobio je i Varaždin koji je u velikoj borbi za viši rang natjecanja sa Šibenikom koji nije uspio dobiti licencu za višu ligu. Ipak, u dalmatinskom su klubu uvjereni kako će u drugom stupnju doći do iste.

Što se tiče licenci za europska natjecanja, nju su bez problema dobili Hajduk, Dinamo, Osijek, Gorica, Rijeka, Slaven Belupo i Inter Zaprešić...

U postupku licenciranja u prvom stupnju se primjenjuje novi Pravilnik o licenciranju klubova HNS-a (HNS-ov Glasnik 56/2018 od 19. prosinca 2018.). A što se tiče izdanih licencija stvari su, nakon prvog stupnja, sljedeće:

Izdane UEFA licence za 2019./20.:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica

Izdane licence za I. HNL za 2019./20.:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica
8. NK Varaždin, Varaždin

Izdane licence za II. HNL za 2019./20.:

1. NK BSK, Bijelo Brdo
2. GNK Dinamo Zagreb - Dinamo II.
3. HNK Hajduk š.d.d. Split - Hajduk II.
4. NK Kustošija, Zagreb
5. NK Lučko, Zagreb
6. NK Međimurje, Čakovec
7. NK Osijek s.d.d., Osijek - Osijek II.
8. NK Sesvete, Sesvete
9. HNK Šibenik s.d.d., Šibenik
10. NK Varaždin, Varaždin

Lokomotiva ne ispunjava kriterije ni za II HNL

Najzanimljiviji podatak u cijeloj priči je na samom dnu, činjenica kako je Lokomotiva izdvojena u priči klubova koji NE ispunjavaju kriterije za natjecanje nižeg stupnja, točnije Druge HNL. Čudi što je Lokomotiva ovdje izdvojena, posebice jer iste licencije nisu dobili ni Rudeš ni Istra 1961, ali ni brojni drugoligaši (ili klubovi koji pretendiraju na ulazak u Drugu HNL).

- I nas čudi ovakav potez, nije nam jasno zbog čega smo baš mi tako izdvojeni. Prvoligašku licenciju u ovom stupnju, kao i prošle godine, nismo dobili zbog nekih tehničkih, nikako ključnih detalja - kazao nam je član Izvršnog odbora Lokomotive Dennis Gudasić, pa nastavio:

- Stadion u Kranjčevićevoj ulici nije vlasništvo Lokomotive, a mi u njega dosta ulažemo. Popravili smo travnjak, sredili svečanu ložu, uljepšali istočnu tribinu, dok su nam u planu daljnji radovi. I tu ne mislimo stati, a žao mi je što se na naša ulaganja ne gleda stimulativno, već nas se u ovakvoj priči izdvaja kao neke negativce.

Iz Lokomotive su nastavili...

- Mi ispunjavamo financijski kriterij jer smo prošlu godinu završili s dobiti, imamo sjajnu posloženu omladinsku školu, problem nam je tek infrastruktura. A to ćemo, kao i prošle godine, srediti. O čemu se radi? Moramo još popraviti neke sanitarne čvorove, poraditi još na nekim geodetskim izvještajima, ali sve bi uskoro trebalo biti kako treba - završio je Gudasić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu