Obavijesti

Sport

Komentari 116

Gana stala na zadnjem koraku, Ronaldo zabio, a prošao SAD

Gana stala na zadnjem koraku, Ronaldo zabio, a prošao SAD
6

Reprezentacija Gane imala je pola sata da zabije još samo jedan gol, no onda je ipak zabio Cristiano Ronaldo, što je u osminu finala odvelo reprezentaciju SAD-a...

VIDEO

Portugal je u Brasiliji svladao Ganu 2-1, no to mu ipak nije bilo dovoljno za prolaz u drugi krug. Zbog katastrofalnog poraza u prvom kolu protiv Njemačke, izabranici Paula Benta imali su najlošiju gol razliku i trebala im je visoka pobjeda za osminu finala. Gana je pak uzdrmana incidentima unutar reprezentacije na kraju bila vrlo blizu prolaska dalje. 

Prvu pravu priliku na utakmici imao je Cristiano Ronaldo u 19. minuti kada je odlično skočio na ubačaj s desne strane i glavom s pet metara 'pogodio' golmana Gane, Daudu. 

U 30. minuti Portugal ipak dolazi do vodstva. Stoper Boye očajno je reagirao na ubačaj s lijeve strane i skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Bio je to četvrti autogol u Brazilu, što je duplo više od prošlog SP-a. Rekord drži SP u Francuskoj 1998. gdje je postignuto čak šest autogolova. 

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila reprezentacija Gane koja u 57. minuti uspijeva izjednačiti. Na odličan ubačaj s lijeve strane još bolje je skočio Gyan, koji s pet metara sjajno zakucava u mrežu Portugalaca i s ukupno šest golova postaje najbolji afrički strijelac na svjetskim prvenstvima ikad. U to vrijeme Njemačka je vodila protiv SAD-a 1-0 i Gani je trebao još samo jedan gol da s ukupno više postignutih golova od Amerikanaca kao druga u skupini ode u osminu finala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, u 80. minuti do tada vrlo dobri Dauda katastrofalno je boksao jednu loptu pred svojim golom te ju odbio do Ronalda koji je s osam metara neumoljiv za 2-1 Portugala. Trebalo je tada Portugalu tri gola u deset minuta, i krenuli su izabranici Paula Benta u napade, no ipak nisu uspjeli zabiti. Dvije velike prilike imao je Ronaldo, no obranio mu je Dauda, a susret je završen rezultatom koji je najviše odgovarao američkoj reprezentaciji koja tako kao drugoplasirana ide u osminu finala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića