Sport

Komentari 62

Lovren: Kad nas svi guraju na dno, mi smo jaki u glavama! I ne, neću zadirkivati svoje Ruse

Lovren: Kad nas svi guraju na dno, mi smo jaki u glavama! I ne, neću zadirkivati svoje Ruse

Čim su prve dvije lopte stale, zapitali smo se što je ovo?! Ali gledaj, pokazali smo karakter i znanje po teškim uvjetima. Kad-tad je trebala ući i ovo je zaslužena pobjeda, kaže igrač Zenita

Definitivno zasluženo, pokazali smo inicijativu od prve minute, vjeru i borbenost do kraja. Ovo je jedna od najboljih utakmica što se tiče borbe koju je Hrvatska pokazala. Makar i po ovom užasno teškom terenu, borili smo se svake sekunde, nismo im dali odmora. Bilo je pitanje trenutka kad ćemo zabiti, rekao je Dejan Lovren.

Hrvatska je pobijedila Rusiju 1-0 pred 30.257 navijača na Poljudu i osigurala plasman na treće veliko natjecanje pod Zlatkom Dalićem. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Gol vrijedan Katara zabio je Rus Fjodor Kudrjašov u 81. minuti, i to po jako teškom terenu u kojem je lopta zapinjala.

Pravi prolom oblaka počeo je na poluvremenu, a kiša je padala još prije početka utakmice.

- Bilo je užasno čim su prve dvije lopte stale, zapitali smo se što je ovo?! Ali gledaj, pokazali smo karakter i znanje po teškim uvjetima. Kad-tad je trebala ući i ovo je zaslužena pobjeda. Htio bih čestitati i svim navijačima koji su nas podržali, bilo ih je prekrasno vidjeti, makar i po ovim uvjetima. Prekrasno ih je bilo vidjeti - kazao je Lovren za Novu TV.

Nakon kojeg dana predaha vraća se u Zenit i sigurno će imati razloga za zezanciju sa suigračima iz reprezentacije: Čistjakovim, Karavajevim, Sutorminom, Krugovojem, Jerohinom, Mostovojem. Ali...

- Ma ne... Uvijek treba imati neki respekt i prema suigračima. Moglo je biti i obrnuto, nema tu zadirkivanja - kaže Lovren.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Za kraj je znakovito poručio:

- Uvijek si sami volimo zakomplicirati život do zadnje utakmice pa što bude, ali smo najjači kad je najpotrebnije. Vjerujem u ovu momčad. Kad nas svi guraju na dno, mi smo jaki u glavama.

Josip Juranović, bivši kapetan Hajduka, ordinirao je po desnoj strani.

- Igrali smo jako dobar nogomet po ovakvim uvjetima, dali sve što je u našoj moći i hvala navijačima na ovakvoj podršci - rekao je Josip.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Što su si rekli na poluvremenu, kod 0-0?

- U svlačionici je bila pozitivna energija, znali smo da ćemo ga zabiti ili će si ga oni ugurati. Sreća nas je nagradila i zasluženo idemo u Katar - kaže novi igrač Celtica.

- Živim svoj san, držat ću ga koliko je god moguće. Zbog momčadi ovako dobro igram. Svjetsko? Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu, tako će biti i na SP-u. Publika je bila božanstvena - zaključio je.

Najčitaniji članci