Obavijesti

Sport

Komentari 25

Lovrina partija života, Petkova simultanka i Lirimov slalom: Mečevi koji su usmjerili titulu

Lovrina partija života, Petkova simultanka i Lirimov slalom: Mečevi koji su usmjerili titulu
10

Borba za naslov prvaka dugo nije bila tako uzbudljiva kao ove sezone, Dinamo je do 22. titule došao tek tri kola prije kraja, a na putu do nje triput je rušio Hajduk, okrenuo nemoguće u Gorici, razbijao Varaždin i lokose...

VIDEO

Nogometaši Dinama u nedjelju su pobjedom kod Rijeke 5-1 potvrdili četvrti naslov prvaka Hrvatske zaredom, 22. od osamostaljenja države i 15. u zadnjih 16 sezona.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rijeka - Dinamo 1-5

"Modri" se u povijesnoj sezoni, u kojoj su došli do četvrtfinala Europske lige, mogu mirno posvetiti finalu Kupa protiv Istre 19. svibnja u Velikoj Gorici.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi naslov u Rijeci

Pokretanje videa...

Dinamo proslavio titulu u Rijeci 02:17

Izdvojili smo pet pobjeda koje su, uz onu trijumfalnu na Rujevici, uvelike obilježile prvenstvenu sezonu.

Dinamo - Lokomotiva 6-0 (1. kolo, 16. kolovoza)

Sudar prvaka i viceprvaka na startu sezone, ali bio je to derbi samo na papiru jer lokosi su došli desetkovani na Maksimir i primili pravu porciju. Bila je to i najava njihova mučenja i borbe za ostanak, dok je u Maksimiru partiju života odigrao - Lovro Majer.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Zabio je mladi reprezentativac dva gola i asistirao za jedan Marija Gavranovića, a zabili su i Mislav Oršić, Luka Ivanušec i Komnen Andrić, koji je dva mjeseca nakon toga otišao na posudbu u Rusiju.

Oko Majera je prošlo ljeto bilo puno upitnika, spominjao se odlazak u Birmingham, ali Dinamova "desetka" najavila je odličnu sezonu.

Dinamo - Osijek 4-1 (3. kolo, 30. kolovoza)

Dominika Livakovića ubola je osa u Maksimiru, ali ni ona ga nije omela da obrani treći penal u istom tjednu nakon dva protiv Cluja u Ligi prvaka, ovaj put Anti Majstoroviću.

Zoran Mamić isprobao je formaciju 3-5-2 s Arijanom Ademijem kao središnjim stoperom, a Ivica Ivušić je, uz Majstorovića, bio tragičar. Obojica su zabili autogol, a "modri" su zabili i dva penala preko Marka Tolića i Andrića.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

Ivica Kulešević rekao je kako su Osječani dotaknuli dno pa nakon nekoliko dana dobio otkaz, a naslijedio ga je Nenad Bjelica.

Dinamo - Varaždin 4-0 (16. kolo, 19. prosinca)

Za kraj uzbudljive jeseni u kojoj je bez poraza prošao skupinu Europske lige Dinamo je u Maksimiru razbio Varaždince i osvojio jesenski naslov s istim brojem bodova i dvije utakmice više od Osijeka.

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je u prvom poluvremenu odigrao klasičnu simultanku. Lažnjacima je valjao Horkaša, pogodio prečku, asistirao Oršiću za lijep gol, zabio nakon akcije Gvardiola i Majera pa i iz penala.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se Dinamo i Varaždin

Četvrti gol postavio je Izet Hajrović, Livaković je ostao bez ocjene, a debi u nadoknadi ubilježio Josip Mišić.

Gorica - Dinamo 3-4 (17. kolo, 23. siječnja)

Nakon poraza u zaostaloj utakmici protiv Rijeke, Dinamo je došao do pobjede u jednoj od ljepotica sezone. Iako je gubio do 90. minute.

Petković i Kevin Theophile spašavali su golovima u završnici, a Dinamo je treći gol zabio nakon spornog auta. Obrana "modrih" imala je puno problema, ali s 22 udarca prema golu Goričana gosti su ipak pobijedili.

U 17. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Dinamo

Dinamo - Hajduk 2-0 (31. kolo, 25. travnja)

Pobjeda u kojoj "modri" nisu osobito oduševili ljepotom igre, ali su na rutinu uzeli sva tri boda ljutom rivalu došavši do treće pobjede u međusobnim susretima ove sezone kad se lomilo prvenstvo. I kad je Osijek definitivno počeo gubiti korak.

I bez Theophilea, Stefana Ristovskog, Kristijana Jakića i Oršića, koje je Damir Krznar odmarao, dinamovci su lakoćom došli do pobjede. Bijeg Lirima Kastratija pa mirnoća Petkovića i Hajduk je bez ispaljenog metka otišao u Split.

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu