Sport

Komentari 194

Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...

Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...

Slaven je danas osigurao ostanak, Hajduk ne može završiti treći, Gorici je za Konferencijsku ligu dovoljan i bod protiv Rijeke. Ako Rijeka završi peta, prvi put nakon devet godina ostat će bez Europe

Posljednje kolo, idući vikend, i četiri od pet utakmica o nečemu odlučuju! To nam je dala ova, fantastična sezona HNL-a.

Jedini rezultatski nevažan susret onaj je u Maksmiru između Dinama i Šibenika, ali iako lišen rezultatske važnosti, na njemu će biti svečano jer Dinamovi će igrači primit pehar za prvaka.

Dok će se na ostala četiri terena dijeliti ulaznice u Konferencijsku ligu i u 1. HNL iduće sezone.

Kako Gorica može u Europu?

U 21. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Šibenik

Ako Istra u srijedu iznenadi Dinamo u finalu Kupa u Velikoj Gorici, u Konferencijsku će ligu još samo jedna momčad uz Osijek, a ako Dinamo osvoji dvostruku krunu, u KL će i četvrti na tablici.

A u zadnje kolo Gorica, Rijeka i Hajduk ulaze sa po bodom razmaka. No, Goričani, koji su imali komotnu prednost da bi u zadnjih 12 kola osvojili tek 13 bodova, a u zadnje dvije utakmice primili sedam golova od Hajduka i Dinama, još sve imaju u svojim rukama.

U posljednjih 90 minuta gostuju na Rujevici i bod im je dovoljan da zadrže treće mjesto. Ako izgube, završit će četvrti u slučaju da Hajduk ne pobijedi kod kuće Lokomotivu.

Gorica će bez Europe ostati jedino ako izgubi od Rijeke i Hajduk svlada lokose.

Kako Rijeka može u Europu?

Rijeka će ako kod kuće pobijedi Goricu završiti treća i ići u Konferencijsku ligu.

No, ako remizira, na četvrtom je mjestu može zadržati samo Tomićev bivši klub Lokomotiva, da ne izgubi na Poljudu.

Ako Rijeka ne pobijedi Goricu, a Hajduk pobijedi Lokomotivu, Riječani prvi put nakon devet godina neće igrati u eurokupovima.

Kako Hajduk može u Europu?

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

Za početak, ako Istra osvoji Kup - nikako! Jer Hajduk ne može završiti treći. Naime, tko god pobijedi na Rujevici, imat će više bodova od njega, a ako Rijeka i Gorica remiziraju, Gorica će ostati ispred Hajduka zbog boljeg međusobnog omjera (dvije pobjede, remi i poraz).

No, ako pobijedi Lokomotivu, Hajduk će u svakom slučaju završiti četvrti. A to mjesto može dohvatiti i ako remizira s lokosima, a Gorica pobijedi Rijeku. U takvom raspletu Hajduk bi završio ispred Rijeke zbog boljeg međusobnog omjera (tri pobjede i poraz).

Ako Hajduk ostane peti, bit će to jedini put osim 2006. da otkako je HNL-a nije izborio Europu.

OK, sad se prebacujemo na borbu za ostanak. Gdje u zadnje kolo tri kluba ulaze sa strahom i jednako su se poslagali kao borci za Europu - po bod razmaka. Slaven Balupo zbog boljeg međusobnog omjera s Varaždinom više ne može ispasti.

Kako Lokomotiva može ostati u ligi?

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo

Pobjeda ili remi na Poljudu bit će joj dovoljni da ostane u ligi jer ima bolji međusobni omjer s Varaždinom (dvije pobjede i dva remija).

A ako izgubi od Hajduka, ispast će u slučaju da Varaždin pobijedi Slaven u Koprivnici i Istra osvoji barem bod u Osijeku. U tom bi slučaju Lokomotiva ostala na dnu bodovno izjednačena s Istrom, ali Puljani su bolji međusobno (dvije pobjede, dva remija).

Kako Istra može ostati u ligi?

Pula: NK Istra 1961 i HNK Šibenik u 24. kolu Prve HNL

Istra će se spasiti ako pobijedi Osijek, a bod će joj biti dovoljan ako Varaždin ne pobijedi Slaven.

U slučaju da završe bodovno izjednačeni, Varaždinci su u prednosti jer u četiri međusobne utakmice pobijedili su dvije i dvaput je bilo nerješeno. Tako da Puljani za spas moraju zadržati bodovnu prednost ispred Varaždina.

Kako Varaždin može ostati u ligi?

Ako izgubi u Koprivnici, seli se u 2. HNL. Ako remizira kod rasterećenih susjeda, preskočit će Istru ako Puljani ne pobijede u Osijeku.

Ali Varaždin može pobijediti Slaven i svejedno ispasti. To će se dogoditi ako Istra pobijedi Osijek, a Lokomotiva pobijedi ili remizira s Hajdukom. Jer u međusobnim utakmicama Lokomotiva je bolja od Varaždina.

Parovi posljednjega kola: Slaven Belupo - Varaždin, Rijeka - Gorica, Dinamo - Šibenik, Osijek - Istra, Hajduk - Lokomotiva.

Najčitaniji članci