Obavijesti

Sport

Komentari 194

Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...

Ludi HNL: Hajduk može ostati bez Europe nakon 15 godina, a Varaždin pobijediti i ispasti...

Slaven je danas osigurao ostanak, Hajduk ne može završiti treći, Gorici je za Konferencijsku ligu dovoljan i bod protiv Rijeke. Ako Rijeka završi peta, prvi put nakon devet godina ostat će bez Europe

VIDEO

Posljednje kolo, idući vikend, i četiri od pet utakmica o nečemu odlučuju! To nam je dala ova, fantastična sezona HNL-a.

Jedini rezultatski nevažan susret onaj je u Maksmiru između Dinama i Šibenika, ali iako lišen rezultatske važnosti, na njemu će biti svečano jer Dinamovi će igrači primit pehar za prvaka.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

Dok će se na ostala četiri terena dijeliti ulaznice u Konferencijsku ligu i u 1. HNL iduće sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako Gorica može u Europu?

U 21. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Šibenik

Ako Istra u srijedu iznenadi Dinamo u finalu Kupa u Velikoj Gorici, u Konferencijsku će ligu još samo jedna momčad uz Osijek, a ako Dinamo osvoji dvostruku krunu, u KL će i četvrti na tablici.

A u zadnje kolo Gorica, Rijeka i Hajduk ulaze sa po bodom razmaka. No, Goričani, koji su imali komotnu prednost da bi u zadnjih 12 kola osvojili tek 13 bodova, a u zadnje dvije utakmice primili sedam golova od Hajduka i Dinama, još sve imaju u svojim rukama.

U posljednjih 90 minuta gostuju na Rujevici i bod im je dovoljan da zadrže treće mjesto. Ako izgube, završit će četvrti u slučaju da Hajduk ne pobijedi kod kuće Lokomotivu.

Gorica će bez Europe ostati jedino ako izgubi od Rijeke i Hajduk svlada lokose.

Kako Rijeka može u Europu?

Rijeka će ako kod kuće pobijedi Goricu završiti treća i ići u Konferencijsku ligu.

No, ako remizira, na četvrtom je mjestu može zadržati samo Tomićev bivši klub Lokomotiva, da ne izgubi na Poljudu.

Ako Rijeka ne pobijedi Goricu, a Hajduk pobijedi Lokomotivu, Riječani prvi put nakon devet godina neće igrati u eurokupovima.

Kako Hajduk može u Europu?

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

Za početak, ako Istra osvoji Kup - nikako! Jer Hajduk ne može završiti treći. Naime, tko god pobijedi na Rujevici, imat će više bodova od njega, a ako Rijeka i Gorica remiziraju, Gorica će ostati ispred Hajduka zbog boljeg međusobnog omjera (dvije pobjede, remi i poraz).

No, ako pobijedi Lokomotivu, Hajduk će u svakom slučaju završiti četvrti. A to mjesto može dohvatiti i ako remizira s lokosima, a Gorica pobijedi Rijeku. U takvom raspletu Hajduk bi završio ispred Rijeke zbog boljeg međusobnog omjera (tri pobjede i poraz).

Ako Hajduk ostane peti, bit će to jedini put osim 2006. da otkako je HNL-a nije izborio Europu.

OK, sad se prebacujemo na borbu za ostanak. Gdje u zadnje kolo tri kluba ulaze sa strahom i jednako su se poslagali kao borci za Europu - po bod razmaka. Slaven Balupo zbog boljeg međusobnog omjera s Varaždinom više ne može ispasti.

Kako Lokomotiva može ostati u ligi?

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo

Pobjeda ili remi na Poljudu bit će joj dovoljni da ostane u ligi jer ima bolji međusobni omjer s Varaždinom (dvije pobjede i dva remija).

A ako izgubi od Hajduka, ispast će u slučaju da Varaždin pobijedi Slaven u Koprivnici i Istra osvoji barem bod u Osijeku. U tom bi slučaju Lokomotiva ostala na dnu bodovno izjednačena s Istrom, ali Puljani su bolji međusobno (dvije pobjede, dva remija).

Kako Istra može ostati u ligi?

Pula: NK Istra 1961 i HNK Šibenik u 24. kolu Prve HNL

Istra će se spasiti ako pobijedi Osijek, a bod će joj biti dovoljan ako Varaždin ne pobijedi Slaven.

U slučaju da završe bodovno izjednačeni, Varaždinci su u prednosti jer u četiri međusobne utakmice pobijedili su dvije i dvaput je bilo nerješeno. Tako da Puljani za spas moraju zadržati bodovnu prednost ispred Varaždina.

Kako Varaždin može ostati u ligi?

Ako izgubi u Koprivnici, seli se u 2. HNL. Ako remizira kod rasterećenih susjeda, preskočit će Istru ako Puljani ne pobijede u Osijeku.

Ali Varaždin može pobijediti Slaven i svejedno ispasti. To će se dogoditi ako Istra pobijedi Osijek, a Lokomotiva pobijedi ili remizira s Hajdukom. Jer u međusobnim utakmicama Lokomotiva je bolja od Varaždina.

Parovi posljednjega kola: Slaven Belupo - Varaždin, Rijeka - Gorica, Dinamo - Šibenik, Osijek - Istra, Hajduk - Lokomotiva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...