Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ludilo u Deželi: Hrvatski treneri prosuli puno, blizu titule - Celje

Ludilo u Deželi: Hrvatski treneri prosuli puno, blizu titule - Celje

U pretposljednjem kolu slovenskog prvenstva Skenderova Olimpija izgubila je od Tabora 2-1, a Celje, uz gol dinamovca Božića, pobjedom zasjelo na vrh. Zadnje kolo donosi sudar za titulu

VIDEO

Dino Skender (36) i Sergej Jakirović (43) nekoliko su tjedana vodili veliku bitku za naslov prvaka Slovenije sa svojim klubovima Olimpijom i Mariborom, a onda, u finišu prvenstva, pomalo ili totalno posustali.

Ovo "totalno" odnosi se na Jakirovića, koji je krajem lipnja i početkom srpnja izgubio tri od četiri utakmice. A nakon nedjeljnoga, pretposljednjeg kola, izgubio i teoretske šanse da se dokopa prvog mjesta.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Skender lani predstavljen u Osijeku

Pokretanje videa...

01:43

Skenderova Olimpija pala je na drugo mjesto nakon iznenađujućega domaćeg poraza od Tabora iz Sežane, koji vodi proslavljeni talijanski reprezentativac Mauro Camoranesi (43), rezultatom 2-1.

Ante Vukušić, novi "ljubljanski dijamant" i najbolji strijelac lige s 26 golova, ovaj put nije mogao do gola, a gosti sa šestoricom Hrvata (Zebić, Azinović, Horvat, Šugić, Mihaljević, Babić) skinuli su veliki skalp na Stožicama. Baš je Dominik Mihaljević, bivši igrač Gorice i Osijeka, bio strijelac za 2-0.

Zeleno-bijeli tako su ostali na dva boda od prve pozicije koju je objeručke zgrabio Celje pobjedom kod Rudara 2-0 u Velenju. I Celjani su, kao i dobar dio prvoligaša, bogati hrvatskim igračima (Čalušić, Plantak, Božić, Vizinger), a Božić je bio i strijelac. Radi se o igraču Dinama II na posudbi.

Dobra vijest za Skendera, koji je stigao u Ljubljanu prošli mjesec završiti posao i osvojiti treći naslov prvaka, činjenica je što u zadnjem kolu može spasiti stvar u direktnom sudaru protiv Celja u gostima.

Ovu srijedu od 20.45 Celje će pobjedom ili remijem ispisati povijest kluba i uzeti prvu titulu, a planove će im pokušati pomrsiti bivši trener Osijeka. Bit će jako zanimljivo, a na kraju će, kako god završi, slaviti i Hrvati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka