Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ludnica u svlačionici Denvera: Trener podigao Jokića, igrači mu priredili 'tuširanje' u svlačionici

Ludnica u svlačionici Denvera: Trener podigao Jokića, igrači mu priredili 'tuširanje' u svlačionici

Los Angeles Clippersi su vodili 3-1 u seriji i u svakoj sljedećoj utakmici više od 15 poena prednosti, no nisu uspjeli zaključiti priču. Denver Nuggetsi su ih doslovno pojeli u svakom drugom poluvremenu

VIDEO

Denver Nuggetsi su u finalu zapadne konferencije! Pobijedili su momčad prepunu zvijezda i u sedmoj utakmici i tako si osigurali finale konferencije i postavili rekord kao prva momčad u povijesti NBA lige koja je okrenula 1-3 u svoju korist dvaput u istom doigravanju. Ovaj povijesni uspjeh znači za Nuggetse još više kad su takav pothvat napravili protiv LA Clippersa za koje igraju Kawhi Leonard, Paul George i ostatak 'klape'.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Clippers

Kao uzrok poraza Clippersi su označili manjak kemije među svojim igračima i ne dovoljnu pripremljenost na različite načina igranja Nuggetsovih razigravača. 

- Ja sam trener i preuzimam odgovornost - rekao je trener Clippersa Doc Rivers pa dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nismo ispunili svoja očekivanja. Iskreno, mogla se vidjet očita razlika između ove dvije momčadi. Ta momčad zajedno je već neko vrijeme. Mi nismo.

Vidjeli smo to u u odlučujućoj utakmici potpuno su podbacile dvije najveće zvijezde Clippersa Kawhi Leonard i Paul George koji su kombinirano ubacili samo 24 poena uz šut 10/38. 

- Boli. Jako boli. Ali idemo dalje. Prva godina zajedno, prvi pothvat zajedno, naravno da smo htjeli pobijediti. Bez obzira na to optimistični smo zato što smo zajedno i što gradimo i dalje ovu momčad - bio je Paul George tužan nakon poraza dok većina javnosti u njemu vidi krivca i kritizira njegovo izdanje iz doigravanja.

MVP prošlogodišnjeg doigravanja na pitanje novinara kako dalje poslije ovakvog šoka odgovorio je vrlo smireno i iskreno:

- Jednostavno moramo pojačati kemiju među nama, posložiti se. Denver je odličan, ali mi smo trebali završiti seriju. Zadnje tri utakmice su bile praktički jednake. Mi vodimo dvoznamenkastom razlikom, a onda u trećoj i četvrtoj četvrtini ne možemo pogoditi koš, tako je bilo i danas. Denver je napravio odličan posao - pa dodao:

- Ne smijemo paničariti ako ne pogađamo koš, ako ja ne pogađam koš, nego naći drugi način za igru i onda će sve doći na svoje.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Utah Jazz

S druge strane presretan svojom i predstavom svoje momčadi bio je razigravač Nuggetsa Jamal Murray koji je zabio 40 poena i još jednom pokazao da gledamo budućeg All-Star igrača koji može potegnuti kad to više nitko drugi ne može. Murray tvrdi da je Denver ovim doigravanjem zaslužio da bude cijenjen u ligi.

- Bili smo u zaostatku 3-1, vratili smo se protiv Clippersa što je nevjerojatan uspjeh i zaslužili poštovanje. Svi pogađamo, svi igramo obranu. Izgradili smo ovu momčad iz temelja i jako smo ponosni - pa se dotaknuo svog 'velikog brata' Nikole Jokića koji je u ovoj utakmici ostvario triple-double:

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Clippers

- Nevjerojatan je. Igra slobodno bez pritiska bez obzira na to da li je napravio 20 glupih pogrešaka. Jednostavno pokazuje što zna i što ga je dovelo ovdje. Odigrao je još jednu odličnu utakmicu i pokazao što se od njega može očekivati.

Nikola Jokić je nakon još jedne odlične u kojoj je napravio triple-double (16 poena, 22 skoka i 13 asistencija) dao izjavu za TNT:

- Prije utakmice sam mislio kako će ovu ekipu svi pamtiti što god da napravimo večeras. Nekim igračima je ovo posljednja godina s nama i ovo je posebna ekipa. Borili smo se do kraja i pobijedili. Nitko nije mislio da ćemo doći ovdje, nitko nije vjerovao da ćemo pobijediti. Nitko nas nije želio vidjeti ovdje. Dokazali smo svima tko smo i što možemo. Slijede Lakersi, još jedan težak protivnik, igrati ćemo i zabaviti se.

Fantastični uspjeh Denver Nuggetsa prokomentirao je i legendarni razigravač Lakersa Magic Johnson:

- Čestitam svima koji su vezani za Denver na ovoj pobjedi. Lakersi će morati biti apsolutno najbolji što mogu biti da bi pobijedili ovu momčad - objavio je Magic, a usput stigao i 'ubosti' gradske rivale:

- Los Angeles je uvijek bio u znaku Lakersa i to se neće nikada promijeniti. Clippersi su opet kiksali. To im se dogodilo protiv Houstona 2015. i večeras protiv Nuggetsa.

Poslije kraja utakmice Jokara, Murray, trener Malone i ostatak 'bande' iz Denvera mogli su početi slaviti. Mike Malone grlio je Nikolu Jokića ispred kamera nasmijavši tako sve prisutne.

- Samo nebo je granica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova