Obavijesti

Sport

Komentari 32

Luis Suarez taknuo je loptu 24 puta na utakmici, od toga devet puta kad ju je izvodio s centra

Luis Suarez taknuo je loptu 24 puta na utakmici, od toga devet puta kad ju je izvodio s centra
1

Luis Suarez odavno nije igrač za Barcelonu, a u momčadi ga drže isključivo jer je najbolji prijatelj s Messijem. Protiv Bayerna je zabio prvi gostujući gol u Ligi prvaka od 2015.

VIDEO

Kad ste prijatelj s Messijem, a pogotovo najbolji, onda vam je u Barceloni sve dopušteno. Tako je, tvrde Španjolci, Luis Suarez još u momčadi samo jer je tako naredio Messi. A Messija se sluša. Urugvajac ima 33 godine i već duže vrijeme ne igra kako se od njega očekuje. Štoviše, navijači smatraju da je odavno trebao napustiti klub.

Koliko je bio nemoćan pokazuje i mapa njegova kretanja. Naime, radi se o napadaču, a najviše vremena na stadionu u Lisabonu proveo je na centru. Urugvajac je, pazite sad ovo, taknuo loptu svega 24 puta,a devet puta kad ju je izvodio s centra. Osam puta kod svakog gola Bayerna i u prvoj sekundi utakmice kad je Barca krenula s centra. Bilo tko sa takvom statistikom teško da može uopće biti u nogometu, a kamoli u napadu Barcelone.

Nije to sve. Sjećate li se kad je Luis Suarez, prije utakmice na Luzu, posljednji put zabio gol u gostujućoj utakmici Lige prvaka? Ne naprežite mozak, nitko se ne sjeća. Bilo je to 16. rujna 2'15. na gostovanju kod Rome. Od tada pa do gola u Lisabonu prošlo je točno 1794 dana, odnosno malo manje od pet godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je to susret momčadi s potpunom dominacijom, visokim presingom, organizacijom u svakoj liniji, fizički potpuno spremnom te igrom s brzim izmjenama protiv, s druge strane, momčadi koja ne zna ni gdje im je glava, a gdje rep.  U samo tri dana sve tri španjolske momčadi ispale su iz Lige prvaka. Real, Atletico i Barcelona. 

 

Nije ovo prva blamaža Barcelone, sjetite se 4-0 protiv Paris Saint-Germaina 2017., iako su ga poslije okrenuli. Potom 2017. 3-0 protiv Juventusa, pa godinu poslije 3-0 protiv Rome, pa na kraju 4-0 protiv Liverpoola 2109. Ovih 8-2 samo je nastavak niz nakon kojeg se mora podvući crta i promijeniti momčad. 

Od polufinala 2015. Barcelona je potrošila 875 milijuna eura, ali pomaka nema nikakvog. 

Barcelona, sada je to sasvim jasno, mora na potpuni remont. Vidal, Pique, Busquet, Suarez u godinama su kad više ne mogu kamuflirati nedostatke i na njihovo mjesto treba dovesti mlađe igrače. Jedina sreća, ako se tako može nazvati, za Barcelonu je što se ne igra uzvratni susret. Poznavajući njemački mentalitet, taj bi susret mogao završiti i s dvoznamenkastim brojkama....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener