Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Luka, jako te volim i velika mi je želja doći k tebi u Madrid...'

'Luka, jako te volim i velika mi je želja doći k tebi u Madrid...'
8

Petar Brcković (15) prošle godine pozvao je na pivo Luku Modrića (33), ali ove godine zove ga na sok. Kaže nam da s njim želi igrati nogomet i kupati se. Voli još i Vidu, Perišića te Rakitića

VIDEO

Sjećam se susreta s Lukom Modrićem. Uvijek sam sretan kad se toga sjetim i volim njega i sve, rekao je Petar Brcković (15), dječak sa sindromom Down kojeg je najbolji nogometaš svijeta prije godinu dana primio k sebi na pozornicu.

Bio je to doček za pamćenje. Stotine tisuća ljudi slile su se na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi proslavile nezapamćen uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. Ni Pero iz Velike Gorice sa svojim tatom Mladenom te sekama Paulom i Klarom to nikako nije želio propustiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:17

Na Trg su stigli u 14 sati jer se očekivalo da će u slično vrijeme stići i “vatreni”.  No kasnili su sedam sati. Entuzijazam njegove obitelji već je splasnuo i željeli su krenuti kući, ali im Pero nije dao. Od pozornice su bili udaljeni stotinjak metara, a jedina želja tog dana bila mu je da napokon upozna svog idola.

- Cijelo vrijeme je svima pričao: ‘Ja hoću Luku. Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: ‘Petre, ne ide to tako. Mi smo tu gdje jesmo i ne možemo ići bliže’ - rekao je njegov tata Mladen.

No Pero je bio dovoljno uporan u svom naumu.

Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića

'Hoću vidjeti Luku Modrića'

- Sve se dogodilo neplanirano. Petar je cijelo vrijeme želio vidjeti Luku, a dečki koji su bili blizu njega čuli su njegovo zanovijetanje i u jednom trenutku su ga pokupili i odveli do pozornice. Kod nas je nastao mali metež i strah da se Petar izgubio, ali sve je na kraju završilo vrlo lijepo i nezaboravno - rekla je njegova mama Jasna. 

Ona je ostala kod kuće i na televiziji gledala doček. Kćeri su joj poslale poruku da im se Pero iskrao, a u istom trenutku u televizijskom prijenosu pojavio se Pero u Lukinu zagrljaju. Zajedno su pjevali, a prizor je to koji Brckovići neće zaboraviti do kraja života.

- Sjećanja su uvijek lijepa i u meni izazivaju lijepo raspoloženje. To je duboko pohranjeno u mojem srcu i zahvalna sam za taj događaj - rekla je Jasna.

Svih ovih godina gleda Peru, koji svake večeri ne propušta svoj ritual. Ima posebnu molitvu u kojoj spominje i Luku Modrića te njegovu obitelj, a potom ga za laku noć poljubi na posteru iznad kreveta. 

- Naše zajedničke slike imam u svojoj sobi - pohvalio nam se Pero. Jasna dodaje kako i dalje sakuplja Lukine fotografije, a neke lijepi i u svojim bilježnicama. Čuva i šal za koji nije siguran je li mu ga dao Ivan Perišić ili Mario Mandžukić. Luku je nakon njihova susreta pozvao na pivo, ali se ove godine ipak predomislio.

- Želio bih da dođe k meni na sok - samouvjereno kaže, a ima i plan kako će njih dvojica provesti vrijeme.

- S Modrićem bih želio igrati nogomet, kupati se, ići na sok pa se onda ponovno kupati - rekao je. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji Mladen je prošle godine Peru odveo na utakmicu Hrvatske i Španjolske, a Pero je i španjolskim medijima dao intervju, koji su ga potom pokazali Luki na konferenciji za medije u Hrvatskoj. 

Pero želi k Luki u Madrid

- Nevjerojatno, jako me dirnulo ovo što sam vidio. Baš me impresioniralo - komentirao je tad Luka video s Perom. 

Iako mu je Modrić favorit, Pero nam priča kako voli i Domagoja Vidu, Ivana Rakitića te Ivana Perišića.

- I njih bih želio upoznati, ali kod Luke bih želio otići u Madrid - rekao je s veseljem. 

O susretu s Modrićem i dalje priča svojim prijateljima i obitelji, a skoro svi su očekivali da bi se tako nešto moglo dogoditi Peri jer je komunikativan i samostalan dječak.

- Bio je vrlo zahtjevno dijete, ali smo nastojali što više s njim raditi, što više ga izvoditi da se socijalizira. On je divan dječak koji je vrlo slobodan, topao i pruža puno radosti i ljubavi. Sad je godinu dana stariji, više je odgovoran i dalje voli maštati i planirati - rekla je Jasna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov