Sport

Komentari 7

'Luka, jako te volim i velika mi je želja doći k tebi u Madrid...'

'Luka, jako te volim i velika mi je želja doći k tebi u Madrid...'

Petar Brcković (15) prošle godine pozvao je na pivo Luku Modrića (33), ali ove godine zove ga na sok. Kaže nam da s njim želi igrati nogomet i kupati se. Voli još i Vidu, Perišića te Rakitića

Sjećam se susreta s Lukom Modrićem. Uvijek sam sretan kad se toga sjetim i volim njega i sve, rekao je Petar Brcković (15), dječak sa sindromom Down kojeg je najbolji nogometaš svijeta prije godinu dana primio k sebi na pozornicu.

Bio je to doček za pamćenje. Stotine tisuća ljudi slile su se na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi proslavile nezapamćen uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. Ni Pero iz Velike Gorice sa svojim tatom Mladenom te sekama Paulom i Klarom to nikako nije želio propustiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Trg su stigli u 14 sati jer se očekivalo da će u slično vrijeme stići i “vatreni”.  No kasnili su sedam sati. Entuzijazam njegove obitelji već je splasnuo i željeli su krenuti kući, ali im Pero nije dao. Od pozornice su bili udaljeni stotinjak metara, a jedina želja tog dana bila mu je da napokon upozna svog idola.

- Cijelo vrijeme je svima pričao: ‘Ja hoću Luku. Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: ‘Petre, ne ide to tako. Mi smo tu gdje jesmo i ne možemo ići bliže’ - rekao je njegov tata Mladen.

No Pero je bio dovoljno uporan u svom naumu.

Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića

'Hoću vidjeti Luku Modrića'

- Sve se dogodilo neplanirano. Petar je cijelo vrijeme želio vidjeti Luku, a dečki koji su bili blizu njega čuli su njegovo zanovijetanje i u jednom trenutku su ga pokupili i odveli do pozornice. Kod nas je nastao mali metež i strah da se Petar izgubio, ali sve je na kraju završilo vrlo lijepo i nezaboravno - rekla je njegova mama Jasna. 

Ona je ostala kod kuće i na televiziji gledala doček. Kćeri su joj poslale poruku da im se Pero iskrao, a u istom trenutku u televizijskom prijenosu pojavio se Pero u Lukinu zagrljaju. Zajedno su pjevali, a prizor je to koji Brckovići neće zaboraviti do kraja života.

- Sjećanja su uvijek lijepa i u meni izazivaju lijepo raspoloženje. To je duboko pohranjeno u mojem srcu i zahvalna sam za taj događaj - rekla je Jasna.

Svih ovih godina gleda Peru, koji svake večeri ne propušta svoj ritual. Ima posebnu molitvu u kojoj spominje i Luku Modrića te njegovu obitelj, a potom ga za laku noć poljubi na posteru iznad kreveta. 

- Naše zajedničke slike imam u svojoj sobi - pohvalio nam se Pero. Jasna dodaje kako i dalje sakuplja Lukine fotografije, a neke lijepi i u svojim bilježnicama. Čuva i šal za koji nije siguran je li mu ga dao Ivan Perišić ili Mario Mandžukić. Luku je nakon njihova susreta pozvao na pivo, ali se ove godine ipak predomislio.

- Želio bih da dođe k meni na sok - samouvjereno kaže, a ima i plan kako će njih dvojica provesti vrijeme.

- S Modrićem bih želio igrati nogomet, kupati se, ići na sok pa se onda ponovno kupati - rekao je. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji Mladen je prošle godine Peru odveo na utakmicu Hrvatske i Španjolske, a Pero je i španjolskim medijima dao intervju, koji su ga potom pokazali Luki na konferenciji za medije u Hrvatskoj. 

Pero želi k Luki u Madrid

- Nevjerojatno, jako me dirnulo ovo što sam vidio. Baš me impresioniralo - komentirao je tad Luka video s Perom. 

Iako mu je Modrić favorit, Pero nam priča kako voli i Domagoja Vidu, Ivana Rakitića te Ivana Perišića.

- I njih bih želio upoznati, ali kod Luke bih želio otići u Madrid - rekao je s veseljem. 

O susretu s Modrićem i dalje priča svojim prijateljima i obitelji, a skoro svi su očekivali da bi se tako nešto moglo dogoditi Peri jer je komunikativan i samostalan dječak.

- Bio je vrlo zahtjevno dijete, ali smo nastojali što više s njim raditi, što više ga izvoditi da se socijalizira. On je divan dječak koji je vrlo slobodan, topao i pruža puno radosti i ljubavi. Sad je godinu dana stariji, više je odgovoran i dalje voli maštati i planirati - rekla je Jasna. 

Najčitaniji članci