Obavijesti

Sport

Komentari 0

M. Alilović najbolji golman španjolskog prvenstva!

M. Alilović najbolji golman španjolskog prvenstva!
1

Hrvatski golman Mirko Alilović trenutačno je prvi golman španjolske ASOBAL lige po postotku obranjenih lopti s izvrsnih 38% obrana

VIDEO

Hrvatski rukometni reprezentativac i golman španjolskog Ademar Leona Mirko Alilović trenutačno je najuspješniji golman španjolske ASOBAL lige po postotku obranjenih lopti.
Alilović je dosad u nepunih 27 kola obranio 140 lopti od 366 pokušaja protivničkih igrača, što iznosi izvrsnih 38 %. Mirko je po ovom kriteriju najuspješniji golman, bolji čak i od Barcelonina Danca Kaspera Hvidta, najboljega golmana Europskog prvenstva u Norveškoj. Hvidt je po postotku obrana (36 %) drugi, iza hrvatskog reprezentativca, iako ima više obrana, 229 od 639 udaraca. Odličnih 36 % ima i Alilovićev suigrač iz Ademara Daniel Šarić, koji ima veću minutažu, pa je i prikupio 265 obrana od 743 šuta na svoj gol.
Što se tiče ostalih hrvatskih golmana, Vladimir Božić iz Teucra ima 34 % (318 – 939), što mu donosi i odlično treće mjesto po ukupnom broju obrana (Alilović je po tom kriteriju na 20. mjestu). Valter Matošević iz Portland San Antonija ima 33 % obrana (183-552), Venio Losert iz Barcelone 32 % (77-240), a Ivan Martinović iz Octavio Pilotesa 29 % (125-426).
Naš Ivan Ćupić iz Octavio Pilotesa trenutačno je sedmi strijelac prvenstva s postignutih 140 golova u 26 utakmica. Vodeći je Iker Romero iZ Barcelone sa 180 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...