Obavijesti

Sport

Komentari 26

M. United, Liverpool i Arsenal rutinski, gol Klasnića u porazu

M. United, Liverpool i Arsenal rutinski, gol Klasnića u porazu
5

'Crveni vragovi' frustracije nakon ispadanja iz Lige prvaka izbacili su protiv Wolvesa slavljem 4-1. Arsenal i Liverpool minimalno su slavili, a Klasnić je zabio počasni gol

VIDEO

Nogometaši Manchester Uniteda trebali su pobjedu u 15. kolu engleskog Premiershipa kako bi se oporavili od šoka koji su doživjeli u srijedu kada ih je švicarski Basel izbacio iz Lige prvaka...

"Crveni vragovi" ugostili su slabašnu momčad Wolvesa na Old Traffordu, samo tri dana nakon šokantnog poraza od 2-1 na St. Jakob-Parku koji je značio kraj ovosezonskog natjecanja u Ligi prvaka za momčad Sir Alexa Fergusona. Unitedu je stoga ostalo samo domaće prvenstvo pa je Wolves došao kao naručen za podizanje morala kod igrača. Završilo je 4-1 za domaću momčad.

Trebalo je čekati samo 17 minuta na prvi pogodak. Portugalac Nani dobio je loptu nakon kratke korner-kombinacije, sjurio se prema golu, te neobranjivo poslao loptu u donji kut vratara Wolverhamptona, Waynea Hennesseya, za vodstvo Uniteda.

Deset minuta kasnije već je 2-0. Wayne Rooney primio je loptu na otprilike 23 metra od gola, obrana Wolvesa se povukla i "natjerala" ga da puca, on je to učinio i pogodio isti donji kut kao i Nani. Tih 2-0 je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavak su bolje krenuli nogometaši Wolvesa koji su smanjili nakon svega dvije minute igre. Steven Fletcher glavom je smanjio na 2-1. Nakon tog pogotka ponovno je uslijedila opsada gola Wolvesa koji je kapitulirao u manje od 10 minuta nakon postignutog pogotka.

Strijelac je ponovno bio Nani nakon odlične ubačene lopte Antonija Valencije. Samo mali dodir Portugalca bio je dovoljan da United ponovno dođe do uvjerljivog vodstva. Konačan rezultat postavio je Rooney, šest minuta nakon Nanijevog pogotka. Asistent je ponovno Valencia koji je poslao Rooneyju loptu malo iza leđa, ali ju je ovaj odličnom tehnikom iskontrolirao, te fantastično iz voleja pogodio za 4-1.

Liverpool je na svom Anfieldu slavio protiv Queens Park Rangersa s minimalnih 1-0, a jedini pogodak pao je u drugoj minuti nastavka. Charlie Adam je ubacio loptu na peterac gdje se našao Urugvajac Luis Suarez koji je bio neumoljiv, te doveo "redse" u vodstvo. Pokazalo se da je to ujedno bio i jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda za momčad Kennyja Dalglisha.

Arsenal je na proslavi 125. obljetnice kluba slavio na Emiratesu protiv Evertona također s minimalnih 1-0. Euro-pogodak vrijedan tri boda zabio je fantastični Nizozemac Robin van Persie u 70. minuti utakmice. Nizozemca je sa dubokom loptom uposlio Kamerunac Alex Song, a ovaj ju je iz prve, lijevom nogom, neobranjivo poslao u lijevu stranu gola Tima Howarda. Iako to rezultat ne govori "topnici" su zasluženi uzeli tri boda nakon što su kroz cijeli susret bili bolja momčad. Van Persieju je ovo bio 15. pogodak sezone u Premiershipu u isto toliko nastupa. Najbolji je strijelac lige.

Spomenimo još da je hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić postigao jedini pogodak za svoj Bolton u porazu od Aston Ville 2-1. Tučin Tuncay nabacio je loptu u gužvu u kaznenom prostoru, lopta je nekako došla do Klasnića koji je iz okreta majstorski pogodio za smanjenje rezultata. Isti se do kraja utakmice nije mijenjao, a Klasnić je iz igre izašao 12 minuta prije isteka 90. minute. Bolton je ovim porazom pao na samo začelje Premiershipa sa tek devet osvojenih bodova iz 15 susreta. Recimo još samo da je ovo bio sedmi gol Klasnića ove sezone u 13 odigranih utakmica.

Premiership, 15. kolo:

Arsenal - Everton 1-0 (Van Persie 70)

Bolton - Aston Villa 1-2 (Klasnić 55 / Albrighton 33, Petrov 39)

Liverpool - QPR 1-0 (Suarez 47)

Manchester United - Wolves 4-1 (Nani 17, 56, Rooney 27, 62 / Fletcher 47)

Norwich - Newcastle 4-2 (Hoolahan 39, Holt 59, 82, Morison 63 / Ba 45, 71)

Swansea - Fulham 2-0 (Sinclair 56, Graham 90)

West Bromwich - Wigan 1-2 (Reid 33 ( Moses 37, Gomez 57-11m)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe