Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Mađari igraju doma, Talijani su bezobrazni, svejedno nam je...'

'Mađari igraju doma, Talijani su bezobrazni, svejedno nam je...'
4

Hrvatska za polufinale igra vjerojatno protiv Mađarske ili Italije. Prođemo li, najvjerojatnije nas čeka Srbija. Ono što je najbitnije, izravnim prolaskom u četvrtfinale dobili smo četiri dana odmora

VIDEO

Osnovni cilj, direktan plasman u četvrtfinale, je ispunjen, a naša je igra dobra i prepoznatljiva, kaže izbornik Ivica Tucak nakon što je Hrvatska grupni dio natjecanja završila 16-6 pobjedom protiv Japana.

Hrvatska za polufinale igra vjerojatno protiv Mađarske ili Italije. Prođemo li, najvjerojatnije nas čeka Srbija. Ono što je najbitnije, izravnim prolaskom u četvrtfinale dobili smo četiri dana odmora.

- Odigrali smo tri vrlo, vrlo dobre utakmice, izuzev prve dvije četvrtine protiv Rusije, a i to je odlično došlo u pripremi ove utakmice. Bilo je dobro da smo imali i jednu stresniju utakmicu. Nije dobro da u grupnoj fazi imate tri lakše utakmice. Odgovorili smo u sve tri utakmice izvrsno. Igra je dobra, prepoznatljiva i daje nam za pravo vjerovati da idemo našim putem - rekao je Tucak..

Japanci su uvjerljivom pobjedom protiv reprezentacije SAD-a pokazali da mogu biti "nagazna mina", ali Hrvatska je odličnom igrom deaktivirala potencijalnu opasnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Drago mi je da smo ušli u ovaj meč bez kalkulacija, sto posto, i da je toliko nadmoćno završilo - istaknuo je Maro Joković.

- Japan može biti dosta neugodna ekipa, ako uđeš u njihov ritam. Vidjeli smo kako su Amerikanci završili, izgubili osam razlike. Svi su to gledali kao neko čudo, a jedino tako može završiti, ako uđeš u njihov ritam. Mi smo se od početka pripremili za to i na kraju se vidjela naša kvaliteta u odnosu na njih. Ovo je realan omjer naših snaga - rekao je Loren Fatović koji je s tri pogotka bio u skupini najefikasnijih igrača na ovoj utakmici u kojoj su još bili Sandro Sukno, Maro Joković i Luka Lončar.

Forma ide gore

- Zacrtali smo tri pobjede u skupini, to smo i ostvarili. To je najbitnije, da momčad pobjeđuje, a ostalo, tko daje golove, tko kako igra, to je stvarno nebitno - istaknuo je Lončar.

Hrvatska se u prve tri utakmice mučila samo s Rusijom, ali primjetna je uzlazna putanja forme naših vaterpolista.

- Sama forma bi trebala biti tempirana tako da ide put gore. Tako smo se spremali, tako radili i nadam se da će tako i biti - rekao je Anđelo Šetka te dodao:

- Nijedna utakmica na svjetskom prvenstvu nije lagana. U grupnoj fazi imaš pravo na popravak, ako negdje zezneš. Sad više nema prava na popravak. Znamo što nas čeka.

Jedino što još ne znaju ime suparnika, ali će, prema svemu sudeći, to biti reprezentacija Mađarske ili Italije.

- Mađari igraju pred domaćom publikom, što je dodatni motiv za njih. Što se tiče Talijana, imamo negativan omjer s njima ove godine. Dosta su prgava, bezobrazna momčad, sa njima nikad ne znaš što možeš očekivati. Podjednake su jačine jedni i drugi, svejedno je tko god da dođe - tvrdi Maro Joković, a Luka Lončar je ponudio pobjednički recept:

- Moramo se spremiti za četvrtfinale i odigrati kao prvu i treću u skupini, a ne kao drugu, ako želimo uspjeh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem