Obavijesti

Sport

Komentari 6

Islanđani ostali bez povijesnih bodova nespretnim autogolom

Islanđani ostali bez povijesnih bodova nespretnim autogolom
6

Storck je izmjenama posve otvorio igru, Mađarska je zadnjih pola sata napadala svim snagama, a na terenu su imali tri klasične špice. Nagrada im je došla u 88. minuti

VIDEO

Island i Mađarska odigrali su prilično zanimljivu utakmicu na Velodromeu u Marseilleu koja je završila izjednačenim rezultatom 1-1.

Obje su reprezentacije ušle u ovaj meč nakon iznenađujućih rezultata u prvom kolu. Islanđani su zadržali Portugalce remijem, dok je Mađarska dobila favorizirane Austrijance.

Island u potrazi za prvom pobjedom na velikim natjecanjima startao je povučenije, baš kao protiv Portugala. Mađarima su prepustili inicijativu i posjed, a svoju igru postavili oprezno i kompaktno.

Kiraly od junaka do tragičara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tek u 30. minuti viđena je prva velika šansa. Mađarski stoper Kadar loše je reagirao prilikom duela s Gudmundssonom i otvorio mu šansu za gol. Ali, pojavio se veteran Gabor Kiraly i refleksno to obranio nogom.

No, sedam minuta kasnije junak Kiraly pretvorio se u tragičara. Prilikom ubačaja iz kuta Islanđana ispustio je uhvaćenu loptu, nastala je gužva ispred njega i Kadar je morao praviti faul. Spasa nije bilo, Gyfli Sigurdsson siguran je s bijele točke za vodstvo 'plavih'.

Iceland v Hungary - EURO 2016 - Group F

Kompletno drugo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Mađara. Krajnji posjed od 72% oslikava stanje na terenu, Islanđani su nastavili sa svojom defenzivom, dok je mađarski izbornik Bernd Storck krenuo na sve ili ništa.

Mađarski izbornik Storck isprovocirao bod svojim potezima

Odrađenim izmjenama posve je otvorio igru, Mađarska je zadnjih pola sata napadala svim snagama, a na terenu su imali tri klasične špice. Nagrada im je došla u 88. minuti odličnom akcijom Nagyja, Kleinheislera i Nikolića koji je ubacio loptu u peterac Mađara.

Tamo ju je čekao Bode, ali ispred njega se ukazao nesretni Saevarsson i zabio u vlastitu mrežu.

Iceland v Hungary - EURO 2016 - Group F

Međutim, Island je imao sjajnu šansu u 93. minuti iz slobodnjaka Sigurdssona s vrha šesnesterca. On je pucao u zid, lopta se odbila na šut legendarnom Gudjohnsenu koji ju šalje pored gola.

Tako blizu, a tako daleko za državicu od 332 tisuće stanovnika. Povijesnu pobjedu će tražiti protiv Austrije u trećem kolu, dok su Mađari blizu prolaska u drugi krug. Njih u zadnjoj utakmici po skupinama čeka Portugal.

Igrač utakmice: Kolbein Sigthorsson

Napadač Islanda kretao se između linija, pokušavao kombinirati i kreirati zajedno s najboljim igračem Sigurdssonom.

SKUPINA F

  • Island - Mađarska (Sigurdsson (pen.) 40' / Saevarsson (ag) 88')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna