Sport

Komentari 17

Ma, kakvi Nijemci. U Beču se opet 'šprehao' samo hrvatski!

Ma, kakvi Nijemci. U Beču se opet 'šprehao' samo hrvatski!

Nijemci su izašli na zagrijavanje više od 10 minuta prije, onako tiho, kao da nisu htjeli prvi vjetar u leđa svojih navijača.  Neka im, naši su dobili iz Đakova, Punitovaca, Nove Gradiške, Ogulina, Imotskog, Livna

Sve je počelo još u ranim popodnevnim satima. Iako su tek počinjali svoju utakmicu Bjelorusi i Česi, prve su kockice već ulazile u Wiener Stadthalle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bilo je više od četiri sata do početka spektakla između Hrvatske i Njemačke i prvi znak da će bečka dvorana biti puna Hrvata. Opet, iz svih mogućih krajeva, su se nastanili po sektorima, izvjesili zastave i dočekali 35 minuta prije prvog sudačkog zvižduka da se prvi put oglase onako moćno.

Hrvatska i Njemačka u utakmici 2. kola skupine I Europskog prvenstva u rukometu

- Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska!

Nijemci su izašli na zagrijavanje više od 10 minuta prije, onako tiho, kao da nisu htjeli prvi vjetar u leđa svojih navijača makar su bili u manjini. Neka im, naši su dobili iz Đakova, Punitovaca, Nove Gradiške, Ogulina, Imotskog, Livna, Varaždina, Bugojna, Mostara, Slavonskog Broda, Osijeka, Ivanić Grada, Petrinje...

- Došli smo iz Kutine, studiramo ovdje i samo smo zbog utakmice stigli prije nego što bismo inače. No nemamo karte - rekli su nam dečki iz Slavonije.

Nisu bili jedini, ispred dvorane mnogi su tražili ulaznice koje su rasprodane nekoliko dana unaprijed. 100 eura, 200, cijena nije bila važna.

- Možda bih razmislio kada bi mi netko ponudio 1000 eura - rekao je jedan navijač s vaterpolskom kapicom.

- Tim bih novcima platio put u Stockholm.

Handball EM: Croatia - Austria

Sreli smo i CRO Shreka, zvijezdu fotoobjektiva u četvrtak.

- Ni ja nemam ulaznicu. Ali za Češku u ponedjeljak sigurno ulazim u dvoranu.

Na sreću, kockica je bilo i dovoljno. Hrvati ni peti put nisu razočarali.

Nakon utakmice i veličanstvene pobjede 25-24 "kauboji" nisu mogli 15 minuta izaći s terena. Dozivali su ih navijači sa svake tribine, skandiralo se "Mi Hrvati", a dio naših reprezentativaca čak je briznuo u plač.
 

Najčitaniji članci