Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Ma loš odabir šuta 100%, ali... Pamtit će se samo da je zabio'

'Ma loš odabir šuta 100%, ali... Pamtit će se samo da je zabio'
1

Paul George branio je svoju obranu na Damianu Lillardu, kritizirao njegov kriterij za šut odluke, a na kraju... Razočarano slegnuo ramenima: 'To je loš šut, ali šta ćeš. Čovjek je pogodio'

VIDEO

Damian Lillard srušio je play-off snove Oklahome sa 50 poena u jednoj utakmici, trijumfalnom tricom koju je stavio sa sirenom i sa 11 metara od obruča. Portland ide dalje, cijeli je Oregon u deliriju, a Paulu Georgeu koji je čuvao Lillarda ostalo je... Racionaliziranje poraza koji peče, raščlanjivanje vlastite naoko ispravne odluke koja nije donijela rezultat.

- Ma ljudi to je loš šut. Baš me briga što bilo tko govori. Zadnja sekunda, neriješeno je, a čovjek potegne tricu s 11 metara? To je loša selekcija šuta i gotovo. Ali... Pogodio je. Koliko god nerezonski bilo sve što je šutu prethodilo: pogodio je. I ja sam svjestan da je to jedino što će se pamtiti i s tim moram živjeti - izjavio je gorčine prepuni PG nakon utakmice u kojoj zabio 36 poena, njegov kapetan Westbrook imao triple-double, a na kraju dana i njemu i Westbrooku i cijeloj Oklahomi ostaje samo gledanje NBA play-offa na televiziji.

Dame Lillard je u svom stilu, sa onom facom sfinge, objašnjavao da se ta, kako ju George zove, 'loša selekcija šuta' nije dogodila slučajno:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na kraju svakog treninga šef mi kaže 'Ajde još dva-tri metra dalje od koša i samo pucaj. Zatrebat će ti taj šut iz daljine već u ovoj seriji, možda već večeras, vidjet ćeš'. I stalno to radim. Tako da mi ovo nije bilo ništa neplanirano ili zbog obrane koja me na to natjerala. Bio sam u punoj kontroli, znao sam koliko je do kraja i koliko sam daleko od obruča. Na kraju sam, zapravo, otišao još jedan korak unazad da dobijem čisti šut bez obzira na udaljenost. I to je to. Idemo dalje - rekao je Lillard o svom, momentalno legendarnom šutu.

VIDEO POGLEDAJTE... >>> OVDJE <<<

A da ne priča u prazno dokazuje hladna, neoboriva statistika. Dame Lillard je u 118-115 pobjedi koja je Trail Blazersima donijela 4-1 nad Oklahoma Cityjem u prvom krugu NBA play-offa sa distance od 11 metara pogodio četiri od šest šuteva. Kroz svih pet utakmica serije s Oklahomom u tim je '30 stopa ili još dalje' šutevima na 66.7% jer ih je zabio 8 od 12. Svi ostali igrači u svim ostalim momčadima u play-offu? Zabili su šest takvih šuteva, dva manje od Lillarda. Ali iz - 38 pokušaja! Lillard ima 66.7%, a ostatak lige 15.8%.

Pa Paul George teoretski ima pravo, ali u ovom konkretnom slučaju nije napravio domaću zadaću. Potegnuti za tricu sa sirenom sa 11 metara pri neriješenom rezultatu stvarno je loša, nerezonska selekcija šuta. Za bilo kojeg košarkaša na planeti osim za Stepha Currya i - Damiana Lillarda. A na Georgeovu žalost... Njega je dopalo da čuva baš jednog od te dvojice. Do Currya nije ni stigao. Tog velemajstora čeka Lillard. U lako mogućem finalu Zapada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida