Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Ma, mijenjajte pravila i radite što hoćete, Sandra opet slavi!

Sandra Perković bacila je 68.82 metra i pobijedila na završnom mitingu Dijamantne lige. Do ove godine zbrajali su se bodovi sa svih mitinga, a sad je pobjednik bio onaj tko je slavio na zadnjem mitingu

World Athletics Championships
Foto: DYLAN MARTINEZ
11 komentara

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković šestu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska. Za aktualnu olimpijsku pobjednicu te svjetsku i europsku prvakinju niti promjena pravila ove sezone nije bila prepreka.

Naime, do ove godine su se zbrajali bodovi sa svih mitinga Dijamantne lige te je jedini uvjet za ukupnu pobjedu bio taj da se vodeći atletičar pojavi na posljednjem natjecanju. No od ove godine je ukupni pobjednik svake discipline onaj atletičar koji pobijedi na završnom natjecanju, dok sva prethodna služe tek kao kvalifikacije. Prilično nelogična, da ne kažemo, bezvezna odluka.

Perković je na četiri prethodna natjecanja dominirala s tri pobjede i jednim drugim mjestom, a i u Bruxellesu je dokazala kako niti ove sezone nije imala pravu konkurenciju. Nakon zagrijavanja i svađe sa sucima u prve dvije serije, kada je u prvoj bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila, te zauzimala nerealno nisko šesto mjesto u natjecanju, Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji u kojoj je njezin disk sletio na 68.82 metra što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

Do kraja natjecanja Perković je u petoj seriji bacila 68.68m, no nije uspjela i na petom natjecanju ove sezone prebaciti 70 metara. To joj je prije tri dana u Zagrebu uspjelo dva puta (70.83m, 70.44m). Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65.85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61m.

REZULTATI:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 	68.82m
2. Dani Stevens (Aus)   	65.85
3. Denia Caballero (Kuba)  	64.61
Naši partneri pišu
Message