Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ništa od savršenog kraja ATP sezone: Pavić i Mektić izgubili finale završnog Mastersa

Ništa od savršenog kraja ATP sezone: Pavić i Mektić izgubili finale završnog Mastersa

U susretu do finala neporaženih parova u Torinu naši majstori izgubili su zadnji i najvažniji meč, bolji je bio drugi par svijeta koji čine Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury sa 7-6 (4), 6-4

Ništa od novog velikog zajedničkog naslova za Matu Pavića i Nikolu Mektića. Svoju trofejnu tenisku riznicu, nakon svih kategorija ATP turnira, Grand Slama i olimpijskog zlata, nisu uspjeli obogatiti i trofej ATP Finalsa, završnog Mastersa najboljih osam parova sezone. Ostali su na ukupno šest trofeja u 2022. godini.

U susretu do finala neporaženih parova u Torinu naši majstori izgubili su zadnji i najvažniji meč, bolji je bio drugi par svijeta koji čine Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury sa 7-6 (4), 6-4. Doslovno jedna lopta odlučila je izjednačeni prvi set u kojem su Mektić i Pavić imali break-loptu na otvaranju, ali Salisbury je odservirao as. Isti je igrač sjajnim returnom stvorio prednost svom paru u tie-breaku, nakon kojeg su Mektić i Pavić potonuli i odmah izgubili servis na otvaranju drugog. Povratka, nažalost, više nije bilo niti su to čvrsti Ram i Salisbury dopustili.

No, neće biti vremena za tugovanje jer već danas će se Splićanin i Zagrepčanin priključiti hrvatskoj reprezentaciji koju u četvrtak u Malagi čeka domaćin Španjolska u četvrtfinalu Davis Cupa. Pavić je već osvojio Davis Cup 2018., Mektić tada nije bio u sastavu, ali, za razliku od Pavića, ima ATP Finals iz 2020. godine kada je igrao s Nizozemcem Koolhofom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ATP Finals, finale parova 16:00 , Torino
Sortiranje događaja
KRAJ: 6-7, 4-6

Ram i Salisbury osvojili su ATP Finals! Nažalost, Mate Pavić i Nikola Mektić nisu uspjeli vratiti se nakon gubitka prvog seta, Amerikanac i Britanac bili su nedodirljivi na servisu.

2. SET 4-5

Zadnja šansa za Mektića i Pavića, Ram i Salisbury serviraju za meč.

2. SET 2-4

Neumoljivi su Ram i Salisbury na svom servisu, gotovo pa ne dopuštaju ni poen Mektiću i Paviću koji nemaju još puno šansi za povratak.

2. SET 1-2

Uh, dobro je prošlo. Mektić i Pavić spasili su break-loptu i ostali u igri. Da su protivnici otišli na 3-0 uz dva breaka, teško bi tu bilo nade.

2. SET 0-1

Nažalost, loše otvaranje drugog seta za naše, Pavić je izgubio servis i to je sada ozbiljan zaostatak.

Komentari 9