Sport

Komentari 0

Majstorica za prvaka: Mladost je pred povijesnim pothvatom

Majstorica za prvaka: Mladost je pred povijesnim pothvatom

Ništa nismo napravili ako ozbiljno ne napadnemo Jug i ne osvojimo naslov. To je kao da odete u Rim, a ne vidite papu, poručio je uoči majstorice za prvaka trener Mladosti Zoran Bajić. Nikad nitko nije postao prvak nakon 0-2

Tamo prije još deset dana baš je sve išlo u smjeru da će prošla srijeda biti zadnji dan vaterpolske sezone u Hrvata. Jug Adriatic osiguranje je poveo 2-0 u finalu protiv Mladosti, grogirane Mladosti koju je pobijedio deseti put zaredom u finalima PH, i čekao treću utakmicu na svom bazenu. Treća uzastopna metla jugaša bila je, da ste pitali sve izuzev samih mladostaša, zicer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, gosti iz Zagreba prvo su nakon dugih 13 godina pobijedili u Gružu u jednoj finalnoj utakmici, a onda i tri dana kasnije sve doveli do stanja egala. Zapravo, gleda li se psihologija, čak i sebe u malu prednost uoči današnjeg završnog čina u Gružu (18:00, HRT 2). Za povijesni pothvat jer nikad nitko nije okrenuo 0-2 u finalu PH-a otkako se igra u tom formatu.

- Činjenica je da smo se vratili kao feniks u seriju. Vratiti se s Jugom pri rezultatu 0-2 i izboriti petu utakmicu je veliki podvig, ali nećemo stati na tome. Zaboravit ćemo sve što smo do sada dobro učinili jer moramo biti gladni, karakterni i čvrsti. Ništa nismo napravili ako sutra ozbiljno ne napadnemo Jug i ne osvojimo naslov. To je kao da odete u Rim, a ne vidite papu. Želja nam je vratiti trofej prvaka Hrvatske u Zagreb nakon 13 godina i sve ćemo napraviti da tako i bude - poručio je uoči polaska na jug trener Mladosti Zoran Bajić.

Njegove motivirajuće riječi uoči treće utakmice djelovale su, najbitnije, na njegove igrače, a među kojima još uvijek ima prostora za bolje, više i jače. Primjerice, Konstantin Harkov u četvrtoj utakmici nije ni zapucao prema golu Juga, Andro Bušlje također nije napadački oplemenio igru Mladosti kao što uglavnom to jest tijekom sezone, a radi se o dva igrača koja su, uz Josipa Vrlića, zaslužili najvišu ocjenu među mladostašima.

Kojima će ova utakmica u ovakvom sastavu biti i posljednja jer slijedi egzodus sa Save na kojoj će opet na neko vrijeme u zavjetrinu što se tiče osvajanja trofeja. I baš bi zato, nakon dvije Regionalne lige i dva Kupa Hrvatske, ovaj naslov za Mladost bio puno više od isključivo materijalnoga.

Jug, pak, već pet godina zaredom vlada prvenstvom, a eventualni gubitak naslova prvaka nakon 2-0 bio bi još jedan udarac u Gružu nakon što im je Mladost uzela Kup Hrvatske, a Radnički Regionalnu ligu. Vjeko Kobešćak morat će opet dobiti najbolje od Paola Obradovića, koji je briljirao u prve dvije utakmice, i to je, uz Popadića na golu, rezerva koju danas mogu Dubrovčani pretvoriti u svoju korist.

- Kao što su nas proglašavali favoritima u trećoj utakmici, tako i Mladost sada izgleda bolje nego mi. Oni preuzimaju ulogu favorita, ali naravno da se mi nadamo, želimo, da ćemo se posložiti, da nećemo raditi pogreške kakve smo činili u prijašnjim utakmicama. Mi ćemo izgledati onoliko dobro koliko smo dobro radili ove sezone i kolika je naša istinska kvaliteta. Ove smo godine igrali promjenjivo. Nemamo konstantu osim možda dvije-tri utakmice odigrane na vrlo visokoj razini i u kontinuitetu. To je ono što nas muči veći dio sezone, pogotovo u drugom dijelu. U dva dana se ne može uraditi čudo jer je to nešto što se gradi kroz cijelu sezonu, a sad se izvlači sve ono što je “upisano” u glavi i tijelu - kazao je trener jugaša.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Najčitaniji članci