Obavijesti

Sport

Komentari 3

Maksimir - Atmosfera od koje se ledi krv u žilama

Maksimir - Atmosfera od koje se ledi krv u žilama
7

Na svojoj koži ugođaj stadiona u Maksimiru osjetio je engleski izbornik, piše u istraživanju američke internetske agencije

VIDEO

Novinari Beachera iz Europe su izdvojili samo tri stadiona, turski Ali Sami Yen, Maksimir i škotski Ibrox, a Dinamov dom je, prema njima, drugi u Europi.
“Na stadionu u Maksimiru igraju zagrebački Dinamo i hrvatska nogometna reprezentacija. Gotovo je nevjerojatno koliku Maksimir prednost daje domaćinu. Hrvatska nikad nije izgubila službenu utakmicu, a neosvojivost maksimirske utvrde na svojoj je koži osjetio i engleski izbornk Steve McClaren. Nije prvi, a sigurno ne i zadnji koji nije uspio pronaći put iz glavnoga hrvatskoga grada. Posebna priča je najveći nacionalni derbi Dinama i Hajduka. Maksimir se tad pretvara u vulkan i gostima je nemoguće vratiti se s bodovima. Osim sjajne atmosfere utakmice Dinama i Hajduka praćene su velikim nasiljem i ispadima huligana”, piše u izvještaju nazvanom “Nigdje kao kod kuće - 10 najtežih iskušenja”. Izbornik Slaven Bilić razgovarao je s igračima koji su potvrdili da službene utakmice žele igrati samo u Maksimiru.

LA BOMBONERA, 12. IGRAČ BOCE - U Argentini je nogomet život, a stadion Boce zove se La Doce ili u prijevodu 12. igrač. Bombonera je srce Boce Juniorsa i posebno “gori” kad im u goste dođe najveći rival River Plate, čiji je stadion u susjedstvu. Utakmicu Boce i Rivera list Observer stavio je na prvo mjesto liste “50. sportskih stvari koje morate učiniti ili pogledati prije smrti”.
ALI SAMI YEN - Stadion Galatasaraya na drugom je mjestu.
“Nije čudno što mnoge europske momčadi na Ali Sami Yenu jednostavno zaborave igrati. Navijači stvore naelektriziranu atmosferu, što je najbolji dokaz njihove nogometne ludosti”, piše u tekstu o istanbulskom stadionu. Uoči utakmice Galatasaraya i Leedsa dva su Engleza ubijena.
BUKA KAO AVION - S kapacitetom od 92.400 gledatelja, stadion ragbijaške momčadi sveučilišta u Lousiani gotovo je neosvojiv za sve gostujuće momčadi. Buka koju stvaraju domaći navijači doseže razinu od 120 decibela, što postaje ozbiljna opasnost za uši. Usporedbe radi, lavlja rika stvara buku od 110 decibela, a uzlijetanje aviona 120. Stadion zovu Dolina smrti.
EDEN GARDENS - Najstariji stadion za kriket u Indiji, primi 120.000 ljudi. U finalu protiv Pakistana na teren je uletjelo 65.000 navijača, a u bolnici završilo nekoliko tisuća. Finale protiv Pakistana zna se odigrati bez gledatelja zbog sigurnosti.
I BARCA OSJETILA IBROX - Atmosferu na Ibroxu mogli ste vidjeti ako ste gledali prošlotjedni sraz Rangersa i Barcelone. Navijači su inferiorniju domaću momčad odvukli do boda. Posebno je kad gostuje Celtic.
MARACANA U RIO DE JANEIRU - Mnogi nogometni stučnjaci Marakanu smatraju nogometnom katedralom. Gostujuće momčadi dočeka nezamislivih 210.000 gledatelja, a pobjeda Urugvaja u finalu SP-a 1950. na Marakani nazvana je velikim čudom.
BITKA PROTIV VREMENA - Najbolja atmosfera u američkoj nogometnoj nacionalnoj ligi je stadion Green Bay Packersa - Lambeau. Osim velike buke gostujuće momčadi moraju se boriti i s katastrofalnim vremenskim uvjetima, kišom i vjetrom.
URUGVAJSKI CENTENARIO - Stadion Penarola, Nacionala i urugvajske nogometne reprezentacije. Svaka momčad koja dođe, zna da slijedi “bitka do krvi”. Jako rijetko bodove sa Centenarija odnose Brazil i Argentina. Domaćini tuku kao nigdje.
YENKEESE SE MORAJU VIDJETI - Najprepoznatljiviji i kultni stadon u SAD-u je Yankees Stadium, dom bejzbolaša New York Yankeesa. Veliki pritisak imaju i domaći igrači jer njihovi navijači ne priznaju ništa osim naslova prvaka. Renoviran je 1976.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac