Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

'Maksimir ćemo raditi po želji Dinama, Svetice za atletičare'

Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za vrijeme obilaska obnovljene atletske staze na Mladosti...

Foto: gnk dinamo
30 komentara

Tjedan dana prije 69. Hanžekovićevog memorijala gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su obnovljenu stazu na Mladosti.

- Želim još jednom zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što su omogućili potpunu rekonstrukciju staze nakon punih 20 godina. Hanžekovićev memorijal je okosnica razvoja zagrebačke i hrvatske atletike i mi smo prilikom ove rekonstrukcije prije svega vodili računa o interesima zagrebačke i hrvatske atletike, koji su najveći korisnici ovog objekta. Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin, Stockholm i Hengelo - rekla je Brkljačić.

Zagreb: Radovi na atletskoj stazi na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

- Što se tiče ovogodišnjeg mitinga, ponosni smo što i ove godine u glavnim ulogama imamo domaće atletske zvijezde koje predvodi naša zlatna Sandra Perković, veselimo se povratku Sare Kolak te sjajnom bacaču kugle Filipu Mihaljeviću- dodala je.

Gradonačelnik Milan Bandić prisjetio se povijesti uređivanja stadiona Mladosti.

- Kad sam došao 2000. godine prvo smo radili reflektore na stadionu. Nakon toga smo više puta popravljali i krpali stazu i bacališta i sada je konačno došlo vrijeme za ozbiljnu obnovu. O mitingu neću puno govoriti samo ću reći kako vjerujem da će Sandra Perković opet bljesnuti i na obnovljenom bacalištu srušiti vlastiti rekord mitinga - kazao je zagrebački gradonačelnik, osvrnuvši se na Svetice. 

- Tamo ćemo napraviti najbolji sportski kompleks u Zagrebu. Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara - zaključio je Bandić.

Zagreb: Obilazak atletske staze na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na organizaciju mitinga i uređenje staze na Mladosti osvrnula se i predsjednica Organizacijskog odbora mitinga Jelena Pavičić Vukićević.

- Želim se, prije svega, zahvaliti svim volonterima i organizatorima koji vrijedno rade kako bi vrhunski svjetski atletičari osjetili onu poznatu atmosferu našeg mitinga i kako bi grad Zagreb od sljedeće godine bio u kategoriji onih gradova koji imaju vrhunske mitinge. Zahvaljujem klubovima, atletičarima i Zagrebačkom atletskom savezu na angažmanu jer sve ovo radimo zbog sporta i sportaša. Oni promoviraju naš sport u svijetu. A slika koja će s Hanžeka otići u svijet bit će najbolja promocija našeg grada - rekla je Pavičić Vukičević.

Zagreb: Obilazak atletske staze na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počinje na Mladosti u utorak u 18,00 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.

(eg)

Naši partneri pišu
Message