Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Maksimir ćemo raditi po želji Dinama, Svetice za atletičare'

'Maksimir ćemo raditi po želji Dinama, Svetice za atletičare'
20

Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za vrijeme obilaska obnovljene atletske staze na Mladosti...

VIDEO

Tjedan dana prije 69. Hanžekovićevog memorijala gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su obnovljenu stazu na Mladosti.

- Želim još jednom zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što su omogućili potpunu rekonstrukciju staze nakon punih 20 godina. Hanžekovićev memorijal je okosnica razvoja zagrebačke i hrvatske atletike i mi smo prilikom ove rekonstrukcije prije svega vodili računa o interesima zagrebačke i hrvatske atletike, koji su najveći korisnici ovog objekta. Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin, Stockholm i Hengelo - rekla je Brkljačić.

Zagreb: Radovi na atletskoj stazi na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala

- Što se tiče ovogodišnjeg mitinga, ponosni smo što i ove godine u glavnim ulogama imamo domaće atletske zvijezde koje predvodi naša zlatna Sandra Perković, veselimo se povratku Sare Kolak te sjajnom bacaču kugle Filipu Mihaljeviću- dodala je.

Gradonačelnik Milan Bandić prisjetio se povijesti uređivanja stadiona Mladosti.

- Kad sam došao 2000. godine prvo smo radili reflektore na stadionu. Nakon toga smo više puta popravljali i krpali stazu i bacališta i sada je konačno došlo vrijeme za ozbiljnu obnovu. O mitingu neću puno govoriti samo ću reći kako vjerujem da će Sandra Perković opet bljesnuti i na obnovljenom bacalištu srušiti vlastiti rekord mitinga - kazao je zagrebački gradonačelnik, osvrnuvši se na Svetice. 

- Tamo ćemo napraviti najbolji sportski kompleks u Zagrebu. Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara - zaključio je Bandić.

Zagreb: Obilazak atletske staze na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala

Na organizaciju mitinga i uređenje staze na Mladosti osvrnula se i predsjednica Organizacijskog odbora mitinga Jelena Pavičić Vukićević.

- Želim se, prije svega, zahvaliti svim volonterima i organizatorima koji vrijedno rade kako bi vrhunski svjetski atletičari osjetili onu poznatu atmosferu našeg mitinga i kako bi grad Zagreb od sljedeće godine bio u kategoriji onih gradova koji imaju vrhunske mitinge. Zahvaljujem klubovima, atletičarima i Zagrebačkom atletskom savezu na angažmanu jer sve ovo radimo zbog sporta i sportaša. Oni promoviraju naš sport u svijetu. A slika koja će s Hanžeka otići u svijet bit će najbolja promocija našeg grada - rekla je Pavičić Vukičević.

Zagreb: Obilazak atletske staze na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počinje na Mladosti u utorak u 18,00 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.

(eg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe