Obavijesti

Sport

Komentari 6

Mala Chiara (9) dobila je dres od svog idola - Leonarda Zute

Mala Chiara (9) dobila je dres od svog idola - Leonarda Zute
1

Imam godišnju ulaznicu i na svakoj utakmici pokušavam dozvati Zutu, no nikad me nije čuo pa sam odlučila napisati poruku na švedskom i zakačiti na ogradu, ispričala nam je Chiara Bencich

VIDEO

Imam godišnju ulaznicu te svaki put dođem ranije i zovem Zutu. No on je takav da uvijek gleda u pod, nikome se ne javlja. Ne zamjeram mu, takav je. I onda sam došla na ideju da mu napišem poruku u nadi da će je vidjeti. I uspjelo je, ispričala je Chiara.

Tata Roberto (53), sin Adriano (12) i kći Chiara (9) na Rujevici su na svakoj utakmici. Ljubav prema Rijeci djeca su naslijedila od oca, a posebno mjesto u njihovim srcima ima Leonard Zuta. Zašto?

- Jer je jako borben, igra sa srcem i nikad se ne štedi na terenu - kaže Chiara.

A kako je Zuta pomalo povučen i stidljiv, nije do njega lako doći. Stoga je Chiara došla na originalnu ideju. Kako je Zuta rođen u Švedskoj, napisat će mu poruku na - švedskom.

- Taman smo došli na stadion kad su igrači odlazili sa zagrijavanja u svlačionicu. Prvi je poruku vidio igrač Jakov Puljić, pa smo računali da će netko reći Zuti. Kad su izašli na teren, Zuta je pogledao prema nama i kimnuo glavom. Bio je to znak da je vidio. Bili smo presretni. Znate, čuli smo da je od Zute jako teško dobiti dres, pa mu još jednom hvala - ispričao je Roberto.

Kad je utakmica završila, Zuta je došao do Chiare te joj darovao dres. Onako stidljiv, nije rekao ništa. Samo se nasmiješio zbog poruke.

- Jako sam sretna. Dres sam dala tati da ga uokviri i stavit ću ga na zid. Brat ima cijelu sobu u bojama Rijeke, ima i dres potpisan od svih igrača, ali ja sam najsretnija jer imam od Zute - kaže Chiara.

I Adrianu je Zuta jedan od najdražih igrača. Što ako brat zatraži dres?

- Neću mu ga dati, ha, ha... Šalim se, posudit ću mu, ali će ga morati vratiti - kaže Chiara, koja ima godišnju ulaznicu već četiri godine.

- Tata nas je prvi put odveo na utakmicu i od tada smo stalno. Najdraža mi je utakmica protiv Cibalije prošle godine u svibnju, u pretposljednjem kolu. Pobijedili smo 4-0 i postali prvaci - prisjetila se Chiara, učenica 3. razreda Osnovne škole Gornja Vežica u Rijeci.

Zuta je u Rijeku stigao u kolovozu 2015., a na prvi gol je čekao do 10. veljače ove godine. Na Rujevici je zabio Istri. Pogađate, obitelj Bencich, Roberto, Adriano i Chiara, bili su na toj utakmici. S takvim navijačima kao Bencichi za Rijeku nema straha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka