Obavijesti

Sport

Komentari 8

Malaga 1. put u grupi, Braga nakon penala prošla Udinese

Malaga 1. put u grupi, Braga nakon penala prošla Udinese
1

Braga je sasvim zasluženo, ali tek nakon boljeg izvođenja jedanaesterca, slavila u Udinama i izborila LP. Regularni dio utakmice i dva produžetka, završena su 1-1

VIDEO

Nogometaši portugalske Brage posljednji su koji su u utorak izborili nastup u skupini najprestižnijeg klupskog natjecanja Europe - Lige prvaka...

Braga je sasvim zasluženo, ali tek nakon boljeg izvođenja jedanaesterca, slavila u Udinama i izborila nastup u Ligi prvaka. Regularni dio utakmice, kao i dva produžetka, završena su rezultatom 1-1, baš kao i prije tjedan dana u Portugalu, pa su pobjednika morali dati udarci s bijele točke.

Gosti su pogodili svih pet kaznenih udaraca, dok je jedini za momčad Udinesea promašio Maicosuel kao treći izvođač po redu.

Recimo i da su domaćini poveli preko Pabla Armera u 25. minuti prvog dijela, te onda u potpunosti nestali s travnjaka. Braga je u drugih 45 minuta čak 16 puta zapucala prema vratima sastava iz Udina, a tek je Ruben Micael pronašao put do mreže u 72. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Udinese, za usporedbu, nije uputio nijedan udarac u nastavku prema golu vratara Beta. U cijelom susretu Udinese je prijetio tek osam puta, a Braga čak 22. U dvije odigrane utakmice Braga je čak 45 puta pucala prema suparničkom golu, a Udinese tek 14. Portugalci su također dominirali i u posjedu lopte (57-43), te broju kornera (13-6).

Ovakvim raspletom posljednje utakmice današnjeg dana vrijedi naglasiti da će Italija, po prvi puta nakon sezone 1998/1999 imati samo dva predstavnika u Ligi prvaka (Juventus i Milan), te da će Portugal, po tek treći put u povijesti, imati tri predstavnika u najjačem klupskom natjecanju Europe, a ujedno i svijeta (Porto i Benfica).

Malaga po prvi put u skupini LP, Anderlecht preokrenuo

Nogometaši Malage prvi put u povijesti su se plasirali u skupinu Lige prvaka nakon što su obranili prednost iz prve utakmice protiv grčkog Panathinaikosa.

Malaga je u prvoj utakmici slavila pred svojim navijačima rezultatom 2-0, a istu je prednost vrlo lako obranila u Ateni na stadionu Spiros Louis. Španjolci su toliko zatvorili i umrtvili utakmicu da gledatelji nisu vidjeli nijedan udarac prema vratima sve do 68. minute utakmice!

Nakon toga napadi su počeli sjevati i s jedne i s druge strane, ali promjene rezultata nije bilo. Malaga se na kraju obranila i plasirala u natjecanje Lige prvaka po prvi puta u klupskoj povijesti!

Belgijski prvak Anderlecht uspio je okrenuti zaostatak iz prve utakmice protiv ciparskog prvaka AEL Limassola. Nakon 2-1 pobjede u prvoj utakmici, Ciprani su na kraju ipak popustili i u samoj završnici ispustili povijesnu priliku.

Anderlecht je propustio niz odličnih prilika prije negoli je Mbokani u 81. minuti utakmice zabio za 1-0, s čime je belgijski prvak stigao u prednost što se ukupnog rezultata tiče. Nakon primljenog pogotka Ciprani su se otvorili, a nogometaši Anderlechta dobili puno slobodnog prostora, kojeg je iskoristio Jakovenko u pretposljednjoj minuti susreta.

Recimo i da je Bjeloruski BATE Borisov uspio sačuvati 2-0 prednost iz prve utakmice protiv izraelskog Hapoel Kiryat Shmona. Poveli su domaćini s 1-0 u 67. minuti susreta, ali do drugog pogotka nisu mogli. Otvoreni gard Izraelaca iskoristio je Pavlov u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je pogotkom potvrdio prolazak svoje momčadi u skupinu Lige prvaka.

Liga prvaka, kvalifikacije, uzvrati:

Panathinaikos - Malaga 0-0, ukupno 0-2

Hapoel KS - BATE 1-1 (Lencse 67 / Pavlov 90+4), ukupno 1-3

Anderlecht - AEL Limassol 2-0 (Mbokani 81, Jakovenko 89), ukupno 3-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...