Obavijesti

Sport

Komentari 27

Maleš progovorio o Širiću: Što sam mogao? Ne trpim ucjene

Maleš progovorio o Širiću: Što sam mogao? Ne trpim ucjene
1

Za mene je Hajduk nešto časno, učinio sam što sam morao da ga zaštitim. Znam što je to donijelo mojoj obitelji i da se puno toga promijenilo za nas, kaže Maleš

VIDEO

Prvi put nakon izbijanja afere u kojoj je kao Uskokov pouzdanik raskrinkao Željka Širića i Stjepana Djedovića, koji su od njega uzeli označene eure u zamjenu za ''pošteno suđenje'', predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš izašao je pred novinare i među ostalim otvoreno progovorio i na tu temu.

- Više manje sve znate i možete pretpostaviti što se događalo. Moram vam reći da je za mene Hajduk nešto časno i da sam učinio sam što sam mogao i morao da ga zaštitim. Svjestan sam odgovornosti prema svojoj obitelji i znam da se puno toga promijenilo za nas, no boljela me nepravda prema Hajduku i nešto sam morao napraviti - kazao je Maleš a na pitanje jeli ikad zažalio, odgovorio protupitanjem

Nisam se skrivao zbog bilo čega, poglavito ne zbog loših rezultata, svjestan sam da je bilo i dobrih i loših poteza

- A što sam drugo mogao napraviti? Nikad ne bih pristao na kompromise i ucjene. Niti sam ja tako odgojen, niti je naš klub takav, niti su naši navijači takvi.

Maleš je u startu pojasnio kako njegov cilj nije biti predsjednik koji će stalno biti u medijima.

- Pojavljivat ću se primjerice kao predsjednik Tottenhama, za kojeg vjerojatno ni ne znate kako izgleda. Nisam se skrivao zbog bilo čega, poglavito ne zbog loših rezultata, svjestan sam da je bilo i dobrih i loših poteza u ovih godinu dana koliko sam predsjednik. Netko bi rekao da je ovo bila skupo plaćena godina školovanja, no vjerujte, skupo smo je platili i moja obitelj i ja.

Maleš je posebno ponosan na razultate omladinskog pogona.

Hajduk će u 2013. godini imati proračun 50, a godinu potom 45 milijuna kuna

- To je naša orijentacija, imamo u seniorima četiri ili pet igrača koji imaju brutto ugovore od 10.000 kuna, dugoročno će se razvijati uz nešto starije, koji će prema prethodnim najavama moći računati na 100 tisuća eura maksimalno. Hajduk će u 2013. godini imati proračun 50, a godinu potom 45 milijuna kuna.

Trenutačno je aktualan kredit 50-ak milijuna kuna kojim Hajduk mora premostiti razdoblje do prve prodaje.

- Jasno je da smo prisiljeni prodavati da bi preživjeli, no nećemo srljati u prodaje. Anas i Vukušić su prvi na prodaju, no nećemo ih prodavati u bescijenje. Vjerujem da za svakoga od njih možemo dobiti preko tri milijuna eura, koliko se špekulira.

Maleš očekuje i novac od Inohe.

Anas će u subotu igrati, njemu se pravno ne duguje ni jedna kuna, špekulacije nemaju osnove

- S njim smo na sudu, potražujemo 600.000 dolara, koliko smo imali za njega ponudu iz Kine.

Enigma je i što se događa s Anasom, koji je već dugo u Rijeci. Sumnja se da simulira ozljedu.

- Anas će u subotu igrati, on je Hajdukova vrijednost, njemu se pravno ne duguje ni jedna kuna, nemaju osnova te špekulacije. Sve se radi u dogovoru s liječničkom službom, ozljeda postoji i ja vjerujem da će s Anasom sve biti u redu.

Predsjednik Hajduka nije zadovoljan najavama o promjenama na vrhu HNS-a.

- Naš stav je jasan, mi želimo da se mijenja sustav, nećemo se zadovoljiti estetskim promjenama. Želimo da se ističe kandidata s juga Štimca, kako bi se mi zadovoljili. Hajduka mora biti i u IO i u komisijama i zato moramo mijenjati sustav. Moramo participirati u radu Saveza koliko i neke druge regije. Bez učešća Hajduka nećemo pristati na kompromise. Što se tiče Šukera bolje je sačekati. Osobno, ne želim iznositi svoje stavove, ali on nije dugoročno rješenje. Ako se križaljka slaže dogovorima, a ne transparentno prema navijačima, onda to nije dobar posao. Tražimo korjenite promjene, pravna država mora djelovati na svim razinama i po tom pitanju očekujemo da se nešto konkretno dogodi.

Rad je jedini temelj uspjeha i ja našem treneru dajem punu podršku, radimo na pojačanjima

No zato je dao podršku treneru Krstičeviću.

- Čitao sam intervju trenera Juventusa Contea i razgovarao s Ivanom Perišićem o tome kako radi Klopp. Rad je jedini temelj uspjeha i ja našem treneru dajem punu podršku.

Krstičević je zatražio četiri pojačanja.

- Radimo na tome. Svi koji mogu pomoći su dobrodošli.

Hajduku prijeti suspenzija zbog duga Šibeniku.

Želimo platiti Šibeniku milijun kuna, moramo biti prijateljski klub sa Šibenikom

- Spremni smo platiti Šibeniku ono što smatramo korektnim, a to je milijun kuna i odustajemo od potraživanja za razvoj naših igrača. Mi želimo i moramo biti prijatelji sa Šibenikom, to je klub s kojim moramo gajiti partnerski odnos, da se naši igrači opet tamo kale, a da njihovi najbolji igrači dolaze k nama. Naša ponuda stoji.

O njegovoj budućnosti u Hajduku se također dosta špekuliralo.

- Razgovarao sam s ljudima iz NO-a, i uvjerili su me da su to bile neistine i špekulacije. Ako će moj odlazak značiti boljitak Hajduka, ja sam spreman otići, jer Hajduk je Hajduk, ništa drugo nije bitno. Ja sam tu na usluzi Hajduku i prihvatit ću sve što se odluči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica