Obavijesti

Sport

Komentari 6

Mali Dodig spavao je u autu po turnirima: 'Nismo imali novca'

Mali Dodig spavao je u autu po turnirima: 'Nismo imali novca'
3

Ivan Dodig prolazio je kroz financijski teško razdoblje kako bi postao vrhunski tenisač. U kombinaciji s Tajvankom Chan osvojio je treći Grand Slam u nešto više od godinu dana. Otišao je do kraja na Wimbledonu

VIDEO

Svako misto svoju feštu ima. Međugorje i Hercegovina u posljednjih su godina navikli na fešte i dočeke šampiona. Ivan Dodig još je jednom razveselio stanovnike svoga mjesta osvojivši Wimbledon u mješovitim parovima.

S tajvanskom tenisačicom Latishom Chan hrvatski reprezentativac pobijedio je u nedjeljnom finalu na terenu br. 1 All England Cluba Šveđanina Roberta Lindstedta i Latvijku Jelenu Ostapenko 6-2, 6-3 nakon sata i 10 minuta igre.

Čudesni Ivan Dodig i Latisha Chan osvojili su Wimbledon!
Čudesni Ivan Dodig i Latisha Chan osvojili su Wimbledon!

Četvrti je to Grand Slam za Dodiga nakon Roland Garrosa 2015. s Brazilcem Marcelom Melom u muškim parovima te još dva u mješovitim parovima, oba upravo s Latishom Chan: Roland Garros 2018. i 2019. godine. Oba puta protivnici su im bili Hrvat Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Wimbledon
Wimbledon

Međugorje tako ima već šesti Grand Slam, uz dvije titule Marina Čilića: juniorskog Roland Garrosa 2005. i seniorskog US Opena 2014. godine.

Ne igraju često skupa, ali ni ne moraju da bi se besprijekorno razumjeli. Odrasli su zajedno, veliki su prijatelji, Čilić je bio kum Dodigu na vjenčanju... Ali to nije sve. 

- Mi smo i rodbina, Marinova majka Koviljka moja je rođakinja - kaže Tomislav Dodig, Ivanov otac.

- Marin i Ivan su jako dobri od djetinjstva, nije ni čudno što su se kumili. Kuće su nam blizu, na stotinjak metara, pa su se često družili i kao djeca. I ne samo oni, naše su obitelji oduvijek u jako dobrom odnosu - dodao je tata Tomislav.

Ivan je nešto stariji, ali to ne znači da Čilić nije imao svojeg Dodiga i u školskoj klupi.

- Moj sin Mišo s Marinom je išao u školu, skupa su čak i sjedili u klupi. Posljednjih godinu dana Mišo radi kao Ivanov trener - priča Dodigov otac.

Osim četiri naslova, Ivan je triput zaustavljen u finalima parova, u Wimbledonu 2013. s Marcelom Melom te dvaput u Roland Garrosu s Indijkom Saniom Mirzom.

Marin Ivanu samo može reći: "Bravo, kume!". Veliki prijatelji, kumovi, tenisači, čije su kuće udaljene stotinjak metara jedna od druge. Jedna ulica u malenome Međugorju dala je Hrvatskoj dva Grand Slam pobjednika.

A put do slave nikako nije bio lagan.

- Kad je imao 12-13 godina, on i stric su na nekim turnirima morali spavati u automobilu. Bilo nam je teško, nismo imali novca. Bila je to velika borba za nas - rekao nam je jednom prilikom Ivanov otac.

Malo hercegovačko mjesto Međugorje, koje privlači milijune hodočasnika u potrazi za duševnom okrepom i molitvom Gospi, opet ima osvajača jednog od četiri velika turnira. A Majci Božjoj privržen je i Dodig, osvajač Davis Cupa s Hrvatskom prošle godine.

- Zahvaljujem Gospi iz Međugorja na talentu koji je podarila meni i Marinu i pomogla nam u ovim fantastičnim uspjesima - rekao je Dodig nakon prvog Grand Slama u Roland Garrosu s Marcelom Melom 2015.

Ponosni otac dvojice sinova Petra i Josipa i muž svoje Maje opet je Međugorčanima priredio razlog za slavlje...

svadba
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi