Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mallorci teorija za spas, Betisu slavlje za lov na Europsku ligu

Mallorci teorija za spas, Betisu slavlje za lov na Europsku ligu
1

Domaća obrana ove sezone nije pretjerano čvrsta. Danas će joj dodatni problem biti brojni izostanci. Mallorci treba čudo da ostane u ligi, a Betis se bori za Europu

VIDEO

U jednom trenutku činilo se kako bi Mallorca mogla osigurati opstanak u Primeri, ali u posljednja četiri kola osvojena su tek dva boda i momčad sa Balearskog otočja jednom je nogom zakoračila u Segundu. Doduše još uvijek ih u igri drži teorija, ali trebalo bi se dogoditi pravo čudo da i sljedeće sezone Mallorcu gledamo u društvu najboljih španjolskih klubova.

Još jedan korak prema drugoj ligi Mallorca je napravila porazom u Bilbau, a javnost je na nož dočekala neke novitete trenera Gregoria Manzana u sastavu. Manzano je tako na osjetljivu stopersku poziciju postavio mladog i neiskusnog Andreua Fontasa koji se nikako nije uspijevao nositi s puno iskusnijim napadačem Athletica Aritzom Adurizom. Kraj utakmice Otočani su dočekali sa samo devet igrača, jer su isključenja zaradili spomenuti Fontas i bek Joaquin Navarro.

Osim isključenog dvojca za nastup u domaćim redovima danas neće konkurirati niti Antonio Lopez i Pedro Bigas koji su od ranije izvan pogona zbog ozljeda. Do posljednjeg trenutka upitan je bio i nastup škotskog beka Alana Huttona, ali na kraju je on prijavljen za nastup i u najavama se nalazi u prvih 11. Mallorcina obrana ove sezone nije poznata kao pretjerano čvrsta, a kada joj pridodamo sve ove silne izostanke čini se kako bi ponovno moglo biti problema za domaći sastav.

U Mallorci nisu bili pretjerano zainteresirani za komunikaciju s medijima, a trener Manzano samo je kratko rekao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada nam ne preostaje ništa nego svladati Betis i očekivati kakav kiks naših konkurenata.

Prošlog vikenda Real Betis je na domaćem terenu prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede svladavši sa 1-0 Celtu iz Viga i na taj ju način bacio prema drugoj ligi.

Pred današnji susret Betis zauzima sedmu poziciju na ljestvici te se nalazi na korak od plasmana u Europsku ligu. U tom svijetlu gostujući trener Pepe Mel je najavio:

- Idemo po pobjedu u Palma de Mallorcu. Nama niti remi iskreno govoreći ne bi bio loš, ali obično kada igrate na "nulu" onda to završi porazom. Želim se sa Mallorce vratiti na poziciji koja nas vodi u Europsku ligu. Pokušat ćemo plaman u Europu izboriti što je ranije moguće kako naši navijači ne bi strepili do posljednjeg trenutka.

Situacija po pitanju izostanaka nije baš idealna u redovima zeleno-bijelih iz Seville, pa tako Mel danas ponovno ne može računati na Jorgea Molinu i Josea Canasa kojih nije bilo u kadru niti prošlog vikenda. Ovoj se dvojici pridružio i nigerijski ofanzivac Nosa Igiebor koji će zbog povrede morati na operaciju, te ga ove sezone više nećemo vidjeti na travnjaku. 

Nosin izostanak ne možemo okarakterizirati prevelikim hendikepom, jer je Nigerijac obično ulazio tek u drugom poluvremenu, a tek je u nekoliko navrata bio među starterima. Poljski reprezentativac Damien Perquis odavno je izvan pogona zbog teške povrede.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu