Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Mama je igrala za Japan, a ja navijam samo za Hrvatsku...'

'Mama je igrala za Japan, a ja navijam samo za Hrvatsku...'

Da, što vam je čudno? Živim u Zagrebu, volim Hrvate više nego Japance. Hrvatska je sad moja domovina i navijat ću svim srcem za Hrvate, govorio nam je japanski borac Satoshi Ishii...

VIDEO

Od Japana do Japana. 

Prije točno 30 godina Hrvatska je u Kutiji šibica odigrala prvu službenu utakmicu u rukometu, a protivnik nam je bio Japan. Vlado Šola, Neno Kljaić, Ivica Obrvan, Iztok Puc, Željko Zovko predvodili su naše reprezentativce koji su odigrali 23-23 s Japancima, izbornik je bio Josip Milković, a pomoćnik - današnji izbornik Lino Červar.

Pokretanje videa...

Lino uoči Japana 06:12

Sudbina je htjela da naši reprezentativci Svjetsko prvenstvo u Egiptu u petak otvore upravo protiv Japana. A MMA borac Satoshi Ishii (34) je tim povodom najidealniji sugovornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Satoshi Ishii rođen je u Japanu, za koji je osvojio olimpijsko zlato u judu. Nakon što je dvaput izgubio od Mirka Filipovića, odlučio je doći u Hrvatsku i učiti od Mirka. I toliko se zaljubio u našu državu da je uzeo državljanstvo, kupio stan u Borčecu i ovdje planira nastaviti živjeti. A i danas je najpoznatiji japanski MMA borac!

- Putovao sam puno po svijetu, od Los Angelesa, Las Vegasa do Brazila, no Hrvatska je nešto posebno. Pronašao sam ovdje dobre prijatelje i zaista volim Hrvatsku - govorio nam je simpatični Ishii

Tata ga je ubacio u judo

Hrvatski rukometaši u petak od 18 sati otvaraju svoj nastup na SP-u u Egiptu protiv Japana.

- Moja majka bila je rukometašica, igrala je za reprezentaciju Japana. Jednom su igrali u Beogradu - prisjetio se Ishii.

Je li vas majka pokušala ubaciti u rukometaše?

- Ne, ha, ha... Moj otac je bio judist i odmalena sam bio u judu, ne mogu se zamisliti kao rukometaš. Za rukomet nemam baš nikakvog talenta, ali baš nikakvog. Ja i rukomet, to nije dobra kombinacija.

Prihod dao za Nazorovu

Osim napornih treninga, Ishiija krasi dobar smisao za humor. A kako bi drukčije i bilo kad trenira s Mirkom Filipovićem i Stipom Drvišem, majstorima humora?!

Bojite se zadirkivanja Mirka Filipovića i Stipe Drviša?

- Zašto? Pa ja ću navijati za Hrvatsku! 

Za Hrvatsku?

- Da, što vam je čudno? Živim u Zagrebu, volim Hrvate više nego Japance. Hrvatska je sad moja domovina i navijat ću svim srcem za Hrvate. Uostalom, Japan i nije nešto dobar u rukometu i uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti - govorio je Satoshi. 

Simpatični Japanac toliko je zavolio Hrvatsku da već vrlo dobro zna i neke poznatije državljane, pa na fotografiju pjevača s brkovima odgovara kao iz topa...

- Mišo Kovač. 

A kad je hrana u pitanju, neće spomenuti sushi.

- Ma kakvi?! Najviše volim janjetinu s mladim lukom!

Ishii je rođen u Ibarakiju, gradu u kojem je Hrvatska 8. lipnja 2002. godine na nogometnom SP-u golovima Olića i Rapaića pobijedila Italiju 2-1.

Inače, Ishii je, ako dosad niste shvatili, toliko zavolio Hrvatsku da je sav prihod od jednog svog meča odlučio donirati Domu za nezbrinutu djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici. Na tome meču nastupio je u “kockastim” gaćicama.

- Preko interneta naručio sam gaće s kvadratićima jer sam htio pokazati da predstavljam Hrvatsku - kaže Ishii.

A nakon što je uzeo hrvatsko, morao se odreći japanskog državljanstva. Sad, kad znate priču, nije čudno što će navijati za “kauboje”.

Svim srcem za Kauboje

- Pobjeda Hrvatske, sto posto - ponavljao je Ishii.

I morala bi biti. Ako će Duvnjak, Cindrić i ostatak “kauboja” u utakmicu protiv Japana ući srčano kao što Ishii ulazi u svoje mečeve, u što ne sumnjamo, pobjeda je sigurna. Na veliku radost svih nas i Japanca, oprostite, Hrvata Ishiija.

POGLEDAJTE 24 PITANJA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje