Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ludnica uoči borbe za broncu Naši protiv "mini Buffona"...

Ludnica uoči borbe za broncu Naši protiv "mini Buffona"...
3

Pokušat ću dečkima objasniti da otpuste kočnice i odigraju bez pritiska. Tko zna kad će sljedeći put imati ovakvu priliku, rekao je Stanković uoči ogleda s Talijanima

VIDEO

Kvalifikacije za EP u Hrvatskoj bile su mu prvo veliko natjecanje. Italija je igrala u Sloveniji, a na gol je stao Stefano Mammarella, junak Montesilvana, kluba koji je odveo do naslova europskog prvaka. U tri kvalifikacijske utakmice primio je jedan gol te odveo Italiju na Euro. Kad su ga pitali za formulu uspjeha, samo je kratko odgovorio: “Ha, ustao sam na desnu nogu”.

Talijana su, inače, 2011. izabrali za najboljeg futsal-golmana na svijetu. Na ovom turniru samo su mu Rusi zabili dva gola, a čudesni Španjolci “probušili” su ga tek jednom.

- Pokušat ću dečkima objasniti da otpuste kočnice i odigraju bez pritiska, da guštaju. Tko zna kad će sljedeći put imati ovakvu priliku. Da ste ih samo vidjeli nakon Rusije. Potišteni, pognutih glava, sjedili su u svlačionici kao da je nacionalna tragedija. A igrali smo polufinale Eura - rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Dan uoči susreta za broncu izbornik Stanković djelovao je umorno, neispavano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma nisam spavao cijelu noć. Imam osjećaj da smo mogli pobijediti. Da su nas zgazili, uništili, ne bi mi bilo krivo, ali ovako... Mislim, nisu nas impresionirali - kaže Mato.

Za Stankovića kažu da je velik motivator. Otkrio je i jednu od svojih tehnika.

- U svlačionicu postavim 12 plastičnih boca. Svaki igrač uzme jednu i uz povik ‘Idemo pobijediti!’ baci je u zid.

Uoči Rusije naš najbolji igrač Dario Marinović dobio je dvije blokade, ujutro i prije utakmice. No bol u leđima ne prestaje.

- Boli ga jako, no ako bude trebalo, Dario će i uoči Italije primiti blokadu - kaže Mato.

Europsko prvenstvo za naše će ostati nezaboravan doživljaj. Priča u kojoj su glavni likovi igrači za koje do jučer nitko nije ni znao...

- Nikad se u životu nisam ovako osjećao. Telefoni zvone, svi traže ulaznice, 15.000 gledatelja u Areni, prepuna dvorana u Splitu. Možda bi bilo najbolje da dva dana prije utakmice isključim mobitel i koncentriram se, no nisam takav čovjek. Želim pomoći u promociji sporta, želim biti na dispoziciji svima... Navečer legnem pa razmišljam jesam li što krivo rekao u mnogim intervjuima, što će izići na naslovnicama... Jednostavno, nismo se naviknuli na sve ovo - smije se Stanković.

Susret protiv Italije bit će posljednji za Hrvatsku na ovom Euru. Bez obzira na ishod, nitko im neće zamjeriti. Izaći će kao pobjednici. To su i zaslužili. I stoga ne trebaju, kao što kaže Stanković, gledati kakve tenisice nose Talijani ni razmišljati o razmjeni dresova, o tome koliko zarađuju Asiss i društvo... Impresioniranost mora ostati u svlačionici.

- Tad bismo bili najbolji. Ma neka dečki odigraju kako znaju, bez ikakva pritiska. Neka ova prelijepa priča završi kako je i počela - pobjedom - zaključio je izbornik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov