Obavijesti

Sport

Komentari 26

Mamić: Mi u ništa, a oni - u gol. Rožman: Nije ovo bilo idealno...

Mamić: Mi u ništa, a oni - u gol. Rožman: Nije ovo bilo idealno...
9

Jako dobra utakmica za prvo kolo nastavka sezone. Nije bilo idealno, dosta smo toga najprije istrpjeli. Rezultat je sjajan. I Nevistić je sjajan, rekao je Rožman nakon trijumfa... Dinamo-Rijeka 0-2!

VIDEO

Ako fališ dva zicera i penal na kraju, naravno, plačeš. Ako znaš izdržati krizne trenutke utakmice na kraju se čuje tvoja pobjednička pjesma.

Modri i bijeli dio priče nakon Dinamo-Rijeka 0-2. Nevistić, Galović, Menalo, Lončar i Franko 'uništili' su Dinamo, Rožman je nadigrao Mamića... Što akteri pričaju nakon kvarnerskog trijumfa u hrvatskom nogometnom derbiju?

POGLEDAJTE VIDEO: Rožman najavljuje proljeće

Pokretanje videa...

Simon Rožman o pripremama 00:42

Simon Rožman (37) je, barem pred kamerama, bio: pobjednik bez osmijeha. Smiren, realan...

- Čestitke i jednima i drugima, jako dobra utakmica za prvo kolo nastavka sezone. Svaka čast mojim igračima. Nije to bilo idealno, ali bili smo onakvi kakvi trebamo biti, kompaktni i disciplinirani. Dosta smo toga istrpjeli da bi došli do prilika koje smo onda na pravi način iskoristili u pravim trenucima. Rezultat je sjajan - pričao je riječki strateg.

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Nevistićeva obrana penala u 53' kao ključni trenutak?

- Da, 'Neva' je opet fantastično branio, a bez toga se u Maksimiru ni ne može do pobjede. Na drugoj strani mogli smo čak i dati koji gol više. Pobjeda za samopouzdanje? Imali smo ga i prije utakmice. Mladi smo, bit će tu još i uspona i padova, ali energija i želja su pravi. Na nama je samo da pazimo na ove dečke i usmjeravamo ih na njihovu i korist kluba za koji se tako sjajno bore - rekao je Rožman.

Mamić: Nevistić na 'krivoj' strani

I njegov poraženi kolega s protivničke klupe bio je smiren, poraz sagledao realno:

- Prije svega treba čestitati Rijeci. Ljudi su odigrali dobru utakmicu, zabili dva gola, pobijedili i svaka im čast. Ono što mi nismo napravili kako treba je realizacija. Koštale su nas neiskorištene prilike u prvom dijelu pa onda i promašeni penal u drugom. A kad je tome tako onda ti momčad koja igra tako odličan nogomet kao Rijeka složi kontre i polukontre, zabije dva gola i na kraju si poražen - objašnjavao je poraz Dinamov trener Zoran Mamić (49).

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Nije čudo da želite Nevistića...

- Nevistić je odličan golman. Na žalost, danas je bio na drugoj strani. Slijedi nam Gorica, odlična momčad protiv koje ne smijemo ovako promašivati. Gvardiol i Majer trebali bi biti spremni za tu utakmicu i ojačat će konkurenciju za subotu - najavio je Mamić.

Lončar: Tako se to radi!

Dinamo-Rijeka 0-2, a Stjepan Lončar (24): jedan zabio, drugi namjestio. Igrač utakmice? Bio bi da nema Nevistića. Ali individualni epiteti su mu zadnji na pameti.

- Znali smo da im ne smijemo 'upasti u mlin'. Ako te Dinamo stisne, a ti samo napucavaš onda ti nema spasa. Pa smo u djelo proveli pripremu utakmice i trenerove zapovjedi. Mirno, pametno, disciplinirano - govorio je Lončar.

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo

- Nismo došli u strahu nego s vjerom u sebe. Znali smo da možemo odigrati kako treba i to smo i napravili. Baš odigrali onako... Taktički pametno. Svaka čast treneru na pripremi utakmice. A sa ovakvim gardom i pristupom u HNL-u možemo pobijediti svakoga. Velika pobjeda, zaslužena pobjeda, ali: idemo dalje. Za tri dana je nova utakmica, a Rijeku zanimaju samo pobjede! - poručio je Rijekin hercegovački 'maratonac'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića