Obavijesti

Sport

Komentari 103

Rezervirani 'modri' srušili goste u 8 minuta: Zabili Petko i Ademi

Rezervirani 'modri' srušili goste u 8 minuta: Zabili Petko i Ademi

Nije Dinamo previše prijetio golu Ivana Filipovića u prvih sat vremena, ali ulaskom Petkovića i Ivanušeca malo su se probudili. Tako su poveli s 11 metara, a Ademi je potvrdio polufinale

Nije to bila vrhunska partija Dinama, ali bila je dovoljna za pobjedu protiv gostiju iz Koprivnice. 'Modri' su u četvrtfinalnom ogledu na stadionu Maksimir pobijedili Slaven Belupo sa 2-0, a golove su zabili Bruno Petković (70-11m) i Arijan Ademi (77).

Dinamo proigrao tek ulaskom Petkovića, a pričuve u ovakvim dvobojima moraju pružiti više
Dinamo proigrao tek ulaskom Petkovića, a pričuve u ovakvim dvobojima moraju pružiti više

Bila je to repriza njihova nedjeljnog ogleda kada je Dinamo na istom stadionu slavio sa 3-0. Momčad iz Koprivnice se u obje utakmice dobro držala u prvom poluvremenu, no Dinamo je u nastavku slomio suparnika.

Hrvatski prvak se mučio u prvom dijelu, premda je bio bolja momčad nije uspio probiti čvrste "farmaceute". Slaven Belupo se odlično branio, a prema naprijed nije pokazivao previše ambicije. No, 'modri' su u nastavku pojačali pritisak i u 70. minuti su stigli do prednosti golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Karlo Lulić igravši rukom.

Pokretanje videa...

Dinamo izbacio Krasnodar 04:32

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u sedam minuta kasnije. Petković je ušao u kazneni prostor i odlično pucao, Filipović je obranio, no kapetan Dinama je odbijanac pospremio u mrežu. Također, plasman dalje je izborila i Rijeka pobjedom na gostovanu kod Osijeka (2-1).

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa

U preostala dva susreta četvrtfinala sastaju se Gorica - Hajduk (16. ožujka) i Oriolik - Istra 1961 (17. ožujka), a parovi polufinala se odlučuju ždrijebom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE KUPA 17:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
0 : 2
Slaven Belupo
70' Petković 11m, 78' Ademi
Sortiranje događaja
KRAJ

Rezervirani 'modri' na kraju su zasluženo prošli protiv 'farmaceuta' koji su pružili solidan otpor, ali ne i dovoljan za plasman u četvrtfinale Kupa.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade. A Gvardiol je izborio slobodni udarac za Dinamo.

89'

Rukom je igrao Antonio Bosec, a jasno je da Slaven više ne može ni do produžetaka. Dinamo će u četvrtfinalu čekati bolji iz susreta Oriolika i Istre 1961.

82'

Evo žutog kartona i za Törlesa Knölla. A napravio je Stipić i dvije izmjene, izašli su Gamarra i Apau, a ušli Liklin i Djie. Također, ušao je i Ivan Delić umjesto kartoniranog Knölla.

78' GOL DINAMO 2-0

Odličnu je loptu dobio Bruno Petković između dva gostujuća igrača, došao do sedam metara iskosa od gola i jako tukao lijevom nogom, ali obranio je to Ivan Filipović. No, lopta je otišla točno na nogu kapetana Dinama Ademija koji ju je samo gurnuo u gol za podebljanje vodstva.

Komentari 103