Obavijesti

Sport

Komentari 119

Dinamo je bez okusa i mirisa, preplašen, a žali za pobjedom

Dinamo je bez okusa i mirisa, preplašen, a žali za pobjedom
2

Dinamo nije u dvoboj protiv Nizozemaca ušao otvorenog garda, već su 'modri' bili povučeni, stisnuti pred svoja vrata. I bez napadačkih sklonosti. Mamić je precijenio Feyenoord, postavio se kao da je s druge strane Man. City

VIDEO

Prije samo godinu-dvije u Maksimiru je sve izgledalo drugačije, od dolaska u Zagreb strahovali su Atalanta, Šahtar, Fenerbahče, Anderlecht, pa čak i Manchester City. Razlog? Dinamo je bio goropadan, napadao, išao na sve ili ništa, od prve minute želio pobjedu. I takav je svakome bio opasan suparnik. No, danas u Maksimiru vladaju neka druga vremena, Dinamo je protiv Feyenoorda djelovao plaho i preplašeno, kao da su 'modri' molili Boga da se tijekom utakmice nešto dogodi. 

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

I srećom, dogodilo im se. Marcos Senesi je 73. minuti nogom po glavi zahvatio Ademija, dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu. Dinamo je tako dobio priliku u 20-ak minuta s igračem više otići do pobjede. I mogao je, samo da je finski sudac Gestranius u 77. minuti povlačenje na Ademiju okarakterizirao kao penal za 'modre'. Ali, nije... 

Zoran Mamić malo je ipak 'precijenio' Feyenoord, pa su 'modri' u utakmicu ušli kao da igraju protiv Manchester Citya. Postavili dupli blok pred svojim kaznenim prostorom, nije Dinamo izlazio u visoki presing kao što smo to navikli gledati od hrvatskog prvaka u domaćim utakmicama. Pa i na europskoj sceni. Dinamo je bio povučen, stisnut pred svoja vrata, a tu se griješilo na sve moguće načine.

Jednu kobnu pogrešku Kristijana Jakića 'spasio' je Dominik Livaković obranjenim penalom iz 7. minute. Malobrojni navijači ponadali su se kako će se tu dogoditi buđenje 'plavih', ali to se nije dogodilo. Feyenoord je bio bolji, razigraniji, pa i dosta opasniji. Zagrepčani su jedinu prigodu u prvih 45 minuta imali - slučajno, Oršić je ubacio s lijeve strane, Gavranović promašio loptu, Bijlow se istakao lijepom obranom.

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v Feyenoord

Zoarn Mamić nije reagirao u prvom dijelu, dojam je kako je ipak trebao. Kristijan Jakić izgubio je samopouzdanje poslije velike greške iz 7. minute, pa uz sav trud bio najslabija karika 'modrih'. Griješio je defenzivnim zadacima, imao pregršt netočnih dodavanja, a kada bi trebalo prići po loptu on bi - podizao štucne. 

Jasno, Jakić još nije osjetio grupnu fazu europskih natjecanja, bez obzira što je riječ o poštenom i radišnom dečku, tu ga je trebalo spasiti. I izvaditi iz igre, Mamić je to i napravio u drugim dijelu, srećom nije bilo prekasno. No, Dinamo je ipak izdržao, do odmora sačuvao toliko željenu 'nulu'. Dinamo je potpuno zakazao u igri prema naprijed, 'modri' su protiv Nizozemaca napadali 'tri na osam' ili nabijali loptu u zrak. 

I u 73 minute ravnopravne igre nisu složili niti jednu pravu priliku. Istina, Dinamo je na kraju bio i bliže pobjede, Nizozemci su s igračem manje spašavali 'živu glavu'. U tih 20-ak minuta 'modri' su bili opasni, razigrani i agresivni. Išli hrabro, željeli pobjedu. Pa čak u 85. minuti probudili usnuli zapad koji se podigao i povikao 'Dinamo, Dinamo'. Ali, za 'pad Feyenoorda' trebalo je tako krenuti otpočetka. A ne čekati da se 'nešto dogodi'...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu