Obavijesti

Sport

Komentari 29

Mance: Dobili smo najteži par; Tudor: Lokosi? Bilo je i lakših

Mance: Dobili smo najteži par; Tudor: Lokosi? Bilo je i lakših
1

Čeka nas zaista ozbiljan posao, Aberdeen je institucija škotskog nogometa, rekao je Ivan Mance. Igor Tudor o Lokomotivi ima lijepe riječi, ali misli da je PAOK favorit

VIDEO

Nova europska sezona najavljena je ždrijebom za prva dva pretkola Lige prvaka i Europske lige danas iza podneva u Nyonu u sjedištu Uefe.

Hrvatski prvak Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka zaigrat će protiv luksemburške Fole Esch. Hajduk u prvom pretkolu Europske lige igra protiv estonskog Sillamäe Kaleva, a prođe li, tamo će ga čekati pobjednik dvoboja između islandskog Víkingura iz Reykjavíka te slovenskog Kopra.

Mance: Aberdeen je institucija škotskog nogometa

I dok se za Dinamo i Hajduk može reći kako ih je ždrijeb pomazio, u slučaju Rijeke to baš i nije tako. Izabranici Matjaža Keka svoj put počinju u drugom pretkolu EL, a tamo će ih vrlo vjerojatno čekati škotski doprvak Aberdeen, koji prije toga mora preskočiti makedonsku Škendiju.

- Ždrijeb nas je, kao i prošle godine, nagradio možda i najtežim parom od svih. Škendija je vrlo ozbiljna ekipa u makedonskoj ligi, uvijek su u vrhu, a tamo igra i naš napadač Bojan Vručina - rekao je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance za Goal i dodao:

- Što se tiče Aberdeena, mislim da je suvišno trošiti riječi. To je škotski velikan koji je nakon Rangersa i Celtica tamo apsolutno najveći klub, koji je osvajao i europska natjecanja. Oni su stvarno institucija škotskog nogometa. Vidjet ćemo tko će biti bolji i pripremiti se jer nas čeka ozbiljan, zaista ozbiljan posao.

Tudor: Lokomotiva će imati prednost u brzini, ali mi smo favoriti

Dok Riječani iščekuju protivnika s Otoka, Lokomotiva tamo ide već na startu. U prvom pretkolu izabranici Ante Čačića idu u Wales, gdje im je protivnik Airbus UK Broughton. Nagrada za eventualnu pobjedu protiv Velšana bit će im dvoboj s grčkim velikanom PAOK-om, kojega je nedavno preuzeo hrvatski trener Igor Tudor.

- Mislim da smo mogli izvući i lakšeg protivnika, posebno zbog Lokomotive koju jako dobro poznajem. Ima vrlo dobrog trenera Antu Čačića koji se tradicionalno oslanja na mlade, talentirane nogometaše - kazao je Tudor za službenu stranicu kluba i nastavio:

- Oni su prije 10-15 dana počeli pripreme i imat će prednost u brzini jer ćemo ih dočekati nakon tri tjedna naših priprema. Svejedno, PAOK je kvalitetniji, ima bolje igrače i morali bismo proći dalje.

- Osvojio sam Hrvatski kup protiv Lokomotive prije dvije godine kao trener Hajduka i nisam nikad izgubio od nje. Bude li Lokomotiva protivnik PAOK-a, imat će moj respekt, ali mi smo favoriti - zaključio je Tudor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica