Obavijesti

Sport

Komentari 128

Mance: Sigalijev faul za zatvor; Svetina: Trebali smo voditi 4-0

Mance: Sigalijev faul za zatvor; Svetina: Trebali smo voditi 4-0
1

Sudac je mogao svirati penal, ali za mene to nije penal. Ako je ono na Livakoviću za crveni karton, onda je Sigali trebao dobiti dvije godine zatvora za start na Gorgonu, rekao je Mance

VIDEO

Nakon derbija Dinama i Rijeke, nakon kojeg se kao i nakon svakog hrvatskog derbija vuku repovi, u emisiji Sport nedjeljom gostovali su direktor Dinama Tomislav Svetina i član stručnog stožera Rijeke, jučer isključeni Ivan Mance.

Emisija je krenula u mirnom tonu, a oba gosta složila su se da je utakmica opravdala epitet derbija.

- Iz mog kuta gledanja, ovo je prvi puta da je Rijeka sudjelovala u najvećem hrvatskom derbiju. Zadovoljni smo nakon svega bodom na Maksimiru - rekao je Mance, a i razmišljanje Svetine je bilo slično:

- Utakmica je bila sjajna, imala je sva obilježja derbija. Puno prilika, dobar nogomet, neizvjesnost. Nismo zadovoljni, mislim da smo bili bolji i da smo trebali pobijediti. U prvom poluvremenu trebali smo voditi 4-0 - dodao je Svetina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon početnih pomirljivih tonova, Svetina i Mance do kraja emisije nisu se složili više ni oko čega.

- Ja na ovo što Rijeka radi gledam kao na vrstu pritiska za nastavak prvenstva. Ja ću vjerovati da se ostavka Miškovića dogodila u afektu. Ako je ta odluka zbog jučerašnjeg suđenja, onda nije u korist nogometa. Mogao je tako i odstupiti prošlo kolo - rekao je Svetina.

- Čuo sam se s Miškovićem. On živi za nogomet, a ne od nogometa. Potpuno je neovisan, radi na tri kontinenta, radi za dobrobit Rijeke. Mora biti koncentriran na Rijeku, u HNS-u je ionako imao više formalnu funkciju - rekao je Mance, pa onda otkrio što mu je četvrti sudac rekao prije početka utakmice.

- Ja kao golman nikad nisam bio isključen, poneki žuti karton zbog zadržavanja, ali to je to. Van terena sam nekonfliktna osoba, više sam za mirenje nego za svađanje. Osjetljiv sam na Rijeku, nekad reagiram primjereno, a nekad neprimjereno. Četvrti sudac mi je prije početka utakmice rekao: "Reci jednu riječ i odmah letiš vani". Žao mi je, ne volim da mi se to događa. Nikad u životu nikom nisam psovao majku. Dao sam prigovor, ali bez psovanja - rekao je Mance.

Ubrzo se razgovor prebacio na najveću boljku derbija, ljude u crnom koji dijele pravdu.

- Mi kao klub nikad ne komentiramo suce, a sad se pojavljuje teza da je Rijeka oštećena. To je dojam, a fakti su da je trebao biti penal za nas, kao i isključenje Mišića na našem golmanu. Kad je Rijeka osvojila kup, Ljubičić nije sudio penal za nas. Mi smo čestitali, rekli bili ste bolji. Jučer je Dinamo bio bolji, Rijeka je imala meč loptu, to je derbi - rekao je Svetina, a Mance mu odgovorio:

- Rijeka je balans između Dinama i Hajduka, zastupamo tezu da možemo svi u Hrvatskoj biti prijatelji, mi to pokušavamo, to je naša ideja, a kad 3-4 godine šutiš, onda jednom pukneš. I, da, Ljubičić je tada bio izbačen sa svih lista i nije sudio, iako je bio kvalitetan prvoligaški sudac. A ako je Mišićev start na Livakoviću bio za crveni, onda je Sigali zbog starta na Gorgonu trebao dobiti dvije godine zatvora - poentirao je Mance.

Za kraj se Svetina osvrnuo na Marka Vešovića koji je divljao nakon utakmice.

- On negdje drugdje ne bi dočekao kraj utakmice. Njegove gestikulacije i ponašanje nisu primjereni za nogomet - rekao je Svetina, ali Mance je opet imao brz odgovor:

- On je reprezentativac Crne Gore, koju u 20 nastupa nikad nije isključen.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener