Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mandžo kao klizač, na trenutke kao da smo gledali Wimbledon

Mandžo kao klizač, na trenutke kao da smo gledali Wimbledon

Hvala svima koji su došli, mi smo se zabavili, no najviše nas veseli što ovo ostaje djeci, kazao je Marin Čilić koji je još jednom oduševio i s novom humanitarnom akcijom barem malo razveselio stanovnike Petrinje

Napokon su i stanovnici Petrinje i okolnih naselja s Banije dočekali dan u kojem su sve brige, tugu i neimaštinu zbog potresa zamijenili smijehom, suzama radosnicama i uživanju u teniskim majstorijama najboljih hrvatskih sportaša.

U utorak je u organizaciji Zaklade Marin Čilić u Petrinji bio humanitarno teniski spektakl Gem set Hrvatska. 16 vrhunskih sportaša s reketom u ruci izašlo je na teren s ciljem da pomognu izgradnju dva teniska terena. Onaj u Petrinji je gotovo pa dovršen, te drugi koji se gradi u Hrvatskoj Kostajnici. Tribine na teniskom terenu uz Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića i Učiteljski fakultet, su bile popunjene do posljednjeg mjesta. Naime od Univerzijade, od kad je prošlo nekoliko desetljeća, ovo je zasigurno najveći sportski događaj u Petrinji.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

Rekli bismo 16 veličanstvenih podijeljeno u dvije grupe ukrstilo je teniske rekete. Igralo se u parovima s time da je u svakom paru bila osoba koja se bavi tenisom.

Poslastica turnira je bio polufinalni susret. S jedne strane Mario Mandžukić i Patrik Jurina, a s druge strane mreže stajali su Mario Čilić i njegov frend. Kapetan nogometne reprezentacije Luka Modrić. Ponovo se vidjelo da Mandžo koji je poznat kao napadač protivničkih obrana na nogometnom igralištu žestoko je pritiskao tenisku „mrežu“, tjerajući Luku i Marina da se pomuče za svaki poen i tako za jednu lopticu osvoje prvo mjesto.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

Mandžo je neke poene osvojio i teniskim novotarijama. Okrećući se oko svoje osi po čemu se moglo zaključiti da bi bio sjajan i u umjetničkom klizanju. U pauzi prije polufinalnog susreta nastupila je pjevačica Albina, koja se okušala i u malom nogometu kojeg su odigrali prije finala.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

U neizvjesnom susretu u kojem su neke igračice pucale i po vlastitom golu, pobjednika nije bilo. Svi su bili najbolji. To se vidjelo i po tome što je Luka Modrić u svojoj ekipi grijao klupu i „grizao“ nokte očekujući mig izbornika da uđe na teren.

Nakon cjelodnevne teniske borbe na koncu su slavili Marin Čilić i Luka Modrić koji su pobijedili Ivana Dodiga Ivana Perišića s 15-12.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

- Malo je trema uzela svoje, nije lako igrati među tenisačima. Skrati se ruka -  kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije pa se našalio:

- U finale smo se provukli kao Englezi - kazao je Modrić. Očekivano, mnoge su htjeli priupitati Luku o njegovoj budućnosti u reprezentaciji i Rebiću koji je prozvao izbornika Dalića, no dogovor s organizatorima bio je da neće pričati o Euru i nogometu, već samo o tenisu.

- Hvala svima koji su došli, mi smo se zabavili, no najviše nas veseli što ovo ostaje djeci - kazao je Čilić.

Zvijezde u Petrinji nakon tenisa zaigrale nogomet

- Sama ideja o pokretanju zaklade je trajala dugo u meni, a iz ideje je najteže prijeći u realizaciju. Nije jednostavno otvoriti i voditi zakladu, no presretan sam što sam je otvorio. Imali smo već nekoliko vrhunskih projekata, uz sportske stipendije, do ovog projekta Gem Set Hrvatska za koji se nadam da će ići dugi niz godina. Svi sportaši koji dođu jedva čekaju ponovo se vratiti - naglasio je Čilić.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

Što reći za kraj. Bilo je gušt gledati sportaše na užarenom terenu. Uz one revijalne teniske poteze bilo je i pravih kad su se na jednoj i drugoj strani našli oni kojima je reket najvažnija stvar u životu. Bilo je izmjena poput kojih se ne bi posramili ni na Wimbledonu.  Prvenstveno kad je s jedne strane bila Donna Vekić nasuprot muškim kolegama iz bijelog sporta. Najradosnija su bila djeca, koja su uživala u druženju s Patrikom Jurinom, Marijem Mandžukićem, Franom Lazićem, Vilimom Višak, Jelenom Kostanić Tošić, Donnom Vekić, Mateom Kovačićem, Timofejem Žukovskim, Ivanom Dodigom, Lukom Cindrićem, Ivanom Perišićem, Bornom Ćorićem, Dinom Prižmić, te pobjedničkim parom Modrić – Čilić. Uz druženje dobili su i prekrasan trofej.

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji

Za kraj da napomenemo kako su gotovo svi dobili pljesak gotovo od istog broja ruku, osim što je jedan par ruku bio užaren pljeskom pri spomenu imena Donne Vekić."

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: