Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Mandžo, lako ti je bilo zabijati mi golove kad sam bio u Zadru'

'Mandžo, lako ti je bilo zabijati mi golove kad sam bio u Zadru'
1

OD HNL-A DO POLUFINALA LP Mario Mandžukić i Danijel Subašić susretali su se u HNL-u u početku karijere, a sad će jedan na drugoga u polufinalu Lige prvaka

VIDEO

Mandžo je sjajan tip, veliki zafrkant, veseljak koji uvijek diže atmosferu u svlačionici reprezentacije, uopće mi nije jasno zašto se o njemu stvorila nekakva fama kao mrkom i neljubaznom liku, kaže Danijel Subašić, čiji će Monaco u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Mandžukićeva Juventusa.

Ždrijeb polufinala Lige prvaka spojio je stare znance, prije dvije godine Juventus je svladao Monaco u četvrtfinalu istog natjecanja, bilo je 1-0 i 0-0, a jedini gol za Juve zabio je iz sumnjivog kaznenog udarca Arturo Vidal.

- Zaslužili smo više od poraza, nije lijepo da nam ovako sude u LP-u - rekao je nakon utakmice razočarani Danijel Subašić, koji je po običaju bio najjača karika svoje momčadi.

Dvije godine kasnije ždrijeb im je dao priliku za uzvrat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bit će teško, Juventus je sjajna momčad, dobro su posloženi, igraju savršenu obranu... Oni su favoriti, no ni mi nismo bez šansi. Do sada smo uspijevali zabiti svima, pa ćemo, vjerujem, zabiti i njima. Mi smo neopterećeni, igramo, pa što Bog da... - kaže reprezentativni golman, jedan od najiskusnijih igrača Monaca te jedan od rijetkih koji je prije dvije godine igrao protiv Juventusa. 

Monaco je sad bez Berbatova i Martiala, no tu su neki novi klinci: Mbappé, Mendy, Lemar... Juventus je bez Pirla, Vidala, Téveza..., ali tu su i dalje Buffon, neprelazni Chiellini i Bonucci, svestrani Mandžukić...

U sjajnoj su formi

- Bez obzira na sve promjene u obje momčadi, oni su i dalje iskusniji, no nešto će se pitati i nas. Mandžo igra u sjajnoj formi, jedan je od najvažnijih igrača Juventusa, iako ne postiže puno golova. On ima jako važnu ulogu u Allegrijevoj momčadi.

Svih ovih godina Subašić i Mandžukić nikad se nisu susreli u europskim ogledima, no zato jesu u domaćim natjecanjima, pet puta u prvenstvu i dva puta u Kupu. Mandžukić je Subašiću zabio tri puta, jednom u pobjedi Dinama 5-1 nad Zadrom i dva puta u vjerojatno najpoznatijoj Kup utakmici u povijesti hrvatskog nogometa, kad je Dinamo u Maksimiru pobijedio Hajduk 3-0 uz kontroverzno suđenje Brune Marića.

- O tom finalu Kupa vjerojatno je bolje ni ne pričati, svi znamo o čemu se tu radilo - rekao je Subašić, koji se radije prisjetio atmosfere na gostovanju u Torinu.

Već uzeo dres od Buffona

- Juventus je zaista veliki klub i, čim zakoračiš na stadion, to se itekako osjeti. Prije dvije godine sam prvi put branio tamo, sjajna je bila atmosfera, publika prava nogometna, glazba kao u disko klubu... Za uspomenu sam uzeo dres jednog od mojih uzora, Gigija Buffona - kaže za kraj Subašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub