Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mandžo protiv Rakete: Što se sve promijenilo u pola godine?

Mandžo protiv Rakete: Što se sve promijenilo u pola godine?
1

ČETVRTI OKRŠAJ U četvrtfinalu prošlogodišnje Lige prvaka Barca je u Torinu doživjela poraz od 3-0 i ispala iz natjecanja. Ove jeseni Barcelona je dobila Juve 3-0 na Nou Campu i sada je vrijeme za četvrti duel...

VIDEO

Juventus i Barcelona večeras igraju pravi derbi u Torinu. To je utakmica petoga kola skupine D u kojoj prvo mjesto drže Španjolci uz tri pobjede i remi. Juventus je drugi uz tri boda manje, Sporting je na četiri, Olympiacos na jedan.

Za talijanskog prvaka ovo je utakmica u kojoj će pokušati isprati gorčinu poraza s Nou Campa (3-0) u prvom kolu odigranom 12. rujna. U toj je utakmici zabio i naš reprezentativac Ivan Rakitić, dok Mario Mandžukić nije zbog ozljede konkurirao za utakmicu.

Ovo će ujedno biti i četvrti sudar ova dva kluba unazad sedam mjeseci. Za Barcu je Juve bio koban u četvrtfinalu Lige prvaka prošle sezone kada su ih torpedirali 3-0 u Torinu da bi u uzvratu završilo 0-0.

'Stara dama' je stigla do finala, tamo ih je razbio madridski Real 4-1. Od njihovog prvog susreta u travnju 2017. pa sve do četvrtog u studenome, promijenilo se puno stvari, ali neke su ostale jednake - i Raketa i Mandžo su i dalje prvotimci kod svojih trenera.

Samo, Ivan se morao nametnuti kod novog. Luis Enrique odradio je svoju dionicu na klupi katalonskog diva i prepustio mjesto bivšem treneru Athletica Ernestu Valverdeu. Valverde je ostao bez Neymara, doveli su Dembelea, no i bez Brazilca i sa ozlijeđenim Francuzom briljirao.

Prvi su u Primeri s deset bodova prednosti ispred prvaka Reala i čini se kako će i u svojoj skupini Lige prvaka osvojiti prvo mjesto.

Kod Juventusa je trener ostao isti, no onaj najjači dio, obrana, skroz je napukla. 'Bianconeri' su ostali bez najboljeg stopera Leonarda Bonuccija koji je otišao u Milan, pored njega je klub napustio i Dani Alves koji je prešao u PSG. Juveova obrana pati, u ozbiljnijim utakmicama ove sezone primaju puno golova.

Dva (ili više) su im zabijali Atalanta, Lazio u dva navrata, Sampdorija, Barcelona, Udinese...

Ironično, Španjolci ove sezone igraju daleko bolju obranu od Talijana. Barcelona je u La Ligi primila četiri gola u 12 kola i igraju sjajan nogomet.

Za usporedbu, Juventus je u 13. kola Serie A primio 14 golova što je za njih nepojmljivo jer nekad toliko nisu primili niti poslije polovice sezone! Ako nadovežemo na to da su 'samo' treći na ljestvici iza Napolija i Intera, jasno je da to više nije ona momčad koja je harala prethodne sezone. 

No, vjerovali ili, Juventus zabija više od Barcelone. U ligi su na 37, 'blaugrana' ima tri gola manje postignuta pa prema svemu sudeći, trebala bi ovo biti otvorena utakmica gdje će sijevati na sve strane. Uz, nadamo se, velike partije naših Vatrenih koji su i poslije svih događanja u zadnjih sedam mjeseci konstanta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica