Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Mandžo zabija gol za finale, a Englezi plaču' fotka je godine...

'Mandžo zabija gol za finale, a Englezi plaču' fotka je godine...
1

Tisuće Engleza gledalo je utakmicu s Hrvatskom u polufinalu SP-a na legendarnom Trafalgar Squareu u Londonu, a fotograf Henry Nicholls gotovo je savršeno uhvatio trenutak kad su Engleski snovi otišli u pepeo

VIDEO

Učinili ste nas ponosnima, učinili ste da vjerujemo i smijemo se, svaki od vas je naš heroj. Ostali smo bez trofeja ovoga puta, no čini se da je ovo igra na koju bi se svaki Englez mogao naviknuti. Bilo je ovo veliko mučenje sinoć, a jutros nam se svijet raspada, no Gareth Southgate... skidamo ti kapu, pisao je Daily Mail nakon poraza Engleske 2-1 od naših 'vatrenih' u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine.

Moskva: Hrvatska i Engleska u polufinalu na Svjetskom prvenstvu

Englezi su u tom polufinalu poveli golom Kierana Trippiera u petoj minuti, 'Otok' je eksplodirao, euforija je rasla iz minute u minutu, a onda je stiglo izjednačenje. Vrsaljko na desnoj strani, ubačaj za Perišića i goooooooool! Trg bana Jelačića eksplodirao je, podrhtavanja su se osjetila u cijelom Zagrebu! Pa čak su i seizmolozi imali posla. 

No pravi hladan tuš, a s njime i fotografija koju je ugledni Guardian proglasio najboljom iz prošle godine došao je u 109. minuti. Perišić je glavom ubacio loptu dalje, Mario Mandžukić riješio se čuvara, izašao pred Pickforda i slomio srca svim Englezima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIFA World Cup 2018 / Semi-finals / Croatia - England 2-1 nV.

Dvije i pol tisuće kilometara dalje, tisuće Engleza utakmicu su pratile na legendarnom londonskom Trafalgar Squareu. Samouvjereno su čekali pobjedu Garetha Southgatea i njegovih pulena te osiguranu prvu svjetsku medalju još od 1966. godine. Mandžin gol gledali su u nevjerici, a tada ih je uhvatio objektiv Reutersovog fotografa Henryja Nichollsa za sliku za povijest.

'Nogomet se ne vraća kući', napisao je tada Irish Times. A 'vatreni' su se zato vratili sa srebrom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu