Obavijesti

Sport

Komentari 58

Manje od šest mjeseci do OI: Naši će osvojiti 10 medalja?!

Manje od šest mjeseci do OI: Naši će osvojiti 10 medalja?!
4

NAJBOLJE DOSAD Prognoze govore kako bi Hrvatska na Olimpijskim igrama u Riju (5.-21. kolovoza) mogla osvojiti najviše medalja do sada, ali bolesti i prljavština prijete našim nadama

VIDEO

Bolesti izazvane ubodima komaraca, prljavština, loša prometna povezanost, financijska kriza i nezainteresiranost Brazilaca stvaraju ogromne probleme organizatorima, a do početka OI-ja u Riju ostalo je manje od šest mjeseci.

- Svaki put kad se spomene Zika, sledi mi se krv u žilama jer uvijek postoji pitanje: ‘Što ako?’ Nisam razmišljala o neodlasku u Rio, ali natjecanje je za šest mjeseci, pa se o tome može još razgovarati. Svašta se do tada može promijeniti, i na gore i na bolje - kazala je Sandra Perković i dodala:

Moglo bi biti otkaza

- Ako bude prerizično, mislim da će se neki sportaši potruditi da izostanu s Igara, pogotovo u sportovima koji su blizu vode ili na otvorenom. Ipak, nadam se da će istraživanja donijeti pozitivne vijesti i da ćemo bez brige moći ostvariti svoje snove - zaključila je naša najveća uzdanica za zlatnu medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Virusi Zika i Denga više prijete sportašicama, pogotovo trudnicama i onima koje će to uskoro postati nego sportašima. No ne može biti svejedno ni sportašima, pogotovo onima koji se natječu na vodi ili u njenoj blizini. Poput veslača i jedriličara.

- Prljavo je, ali nije tako strašno da se razbolimo. Ne smiješ se kupati, ali neće se ništa strašno dogoditi ako te poprska. Ovaj put ne mislimo skakati u vodu nakon pobjede, ali ne znam što će nam pasti na pamet u danom trenutku - nasmijao se veslač Valent Sinković, koji je s bratom Martinom apsolutni favorit u dvojcu na pariće.

- Još niti jednu utrku nismo izgubili, idemo po to zlato koje nam nedostaje. Nekidan smo dobili novi čamac, upravo smo ga prvi put isprobali. Malo je tvrđi pa se manje gubi sila - kažu Sinkovići, koji će dva mjeseca prije OI-ja brodom poslati čamac u Brazil, a nakon toga će u Europi trenirati i natjecati se na starom.

Šime Fantela i Igor Marenić trenutačno su u Argentini, gdje idućeg tjedna počinje Svjetsko prvenstvo za jedriličare.

Jedriličari su upućeni

- Ovaj brod nakon SP-a šaljemo u Rio, tamo će nas čekati, a za natjecanja u Europi imamo drugi - kaže Fantela, koji je upoznat sa situacijom u Riju bolje od većine hrvatskih sportaša. U prosincu su proveli desetak dana u Riju.

Filip Brala/PIXSELL

Ne smijemo gutati

- Regatno polje jako je prljavo, ali ne baš toliko koliko američki mediji pišu, nema mrtvih životinja... Nije zgodno ako te zalije po licu. Inače progutaš, ali tu ćemo morati paziti, a nije nimalo lako kad jako puše - kaže Fantela, koji se više od prljavštine boji komaraca.

- Čak i ovdje u Argentini treba paziti. Mislim, ženama je teže, ali nije zgodno zbog komarca dobiti gripu. Preboliš je za desetak dana, ali svejedno ti upropasti natjecanje - zaključio je zadarski jedriličar.

Zasad je sigurno 45 hrvatskih sportaša

Od tih 45 sportaša 13 otpada na vaterpolsku reprezentaciju. Zasad je sigurno osmero atletičara, maratonke Vrajić i Matošević još čekaju verifikaciju HOO-a zbog izmijenjenih normi, a Lisa Nemec suspendirana je zbog dopinga, no još se nada pozitivnom raspletu priče.

Sandra, Sinkovići i Snježana Pejčić

Agencija Infostrada predviđa koliko će koja zemlja osvojiti medalja. Hrvatskoj prognozira deset medalja, a zlato bi trebali osvojiti atletičarka Sandra Perković, streljačica Snježana Pejčić te veslačka braća Sinković.

“Straha ima, ali vjerujem da oni koji se brinu o zdravlju sportaša imaju rješenje za prevenciju” - Blanka Vlašić smatra da do OI-ja neće biti problema

Podzemna do parka neizvjesna

Dodatnih 16 km podzemne željeznice do Olimpijskog parka, koja će dnevno prevoziti 300.000 ljudi, trebalo bi biti završeno 1. srpnja, no vlasti trenutačno ne mogu izdvojiti potrebnih 250 milijuna dolara.

“Trebale smo ići u Rio na generalnu probu, ali otkazale smo je zbog straha od virusa” - taekowondoašica Lucija Zaninović boji se virusa

A gdje će se igrati olimpijski tenis?

Iako je novi teniski centar 90 posto završen, organizatori su prošlog mjeseca otkazali ugovor s konzorcijem zaduženim za gradnju zbog probijanja rokova. Još nisu objavili tko će i kad dovršiti gradnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener