Sport

Komentari 38

Marca: Barca je u problemima, prodat će Rakitića na zimu...

Marca: Barca je u problemima, prodat će Rakitića na zimu...

Barcelona će na zimu pokušati prodati Rakitića, Umtitija i Vidala kako bi stabilizirali proračun, piše Marca. Ivan se tako opet spominje u kontekstu transfera, a to će se navodno dogoditi u zimskom prijelaznom roku...

Ivan Rakitić u nemilosti je trenera Ernesta Valverdea. Bio je pred odlaskom iz Barce u ljetnom prijelaznom roku, španjolski mediji selili su ga u Pariz, no Raketa nije htio odustati i odlučio se boriti za mjesto u sastavu. No nije se izborio.

Mjesto u prvoj postavi ispred njega dobio je novopridošli De Jong kojem Valverde očito puno više vjeruje, i ako je suditi po početku sezone, hrvatski reprezentativac se baš i neće naigrati u Kataloniji. 

Prevelika primanja igrača i visoki transferi prethodnih godina doveli su Barcelonu u dugove i sada su prisiljeni zatvoriti pipu i malo prikočiti s novčanicama. Spas u rješavanju tog duga pronašli su u Raketi koji je navodno opet pred odlaskom, stoji u Marci. Njegovo ime je cijelo ljeto krasilo naslovnice španjolskih novina, no na kraju je ipak ostao. 

- Barcelona će na zimu pokušati prodati Rakitića, Umtitija i Vidala kako bi stabilizirali proračun - piše Marca. 

Unatoč prodaji, španjolski prvak ne namjerava dovoditi nove igrače pa tako ni Neymara koji je na ljeto bio na korak od povratka na Camp Nou, no PSG je tražio previše i zadužena Barca si to nije mogla priuštiti. 

Raketa je prethodnih godina bio edan od nositelja igre, no ove sezone Valverde kao da mu ne vjeruje više i pao je u drugi plan. U pet utakmica odigrao je ukupno 90 minuta, no nijednom nije započeo u prvih 11.

Čini se da je nakon pet godina stiglo vrijeme za rastanak, a hoće li tako zaista i biti ili su ovo samo pusta španjolska nagađanja, saznat ćemo u zimskom prijelaznom roku. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA':

Najčitaniji članci