Sport

Komentari 8

Marcela debitira: Zeleni bazen? Ništa slično još nisam vidjela

Marcela debitira: Zeleni bazen? Ništa slično još nisam vidjela

Za sve su krive alge koje se rapidno množe u uvjetima velike vrućine, kao što je slučaj sad u Riju. Danas (20.30) će u zeleni bazen skakati naša olimpijka Marcela Marić

Prvi put u povijesti Olimpijskih igara imamo predstavnika u skokovima u vodu. Hrvatsku će u večerašnjim skokovima s tri metra (20.30 po našem vremenu) predstavljati 19-godišnja Zadranka Marcela Marić.

Skakat će u bazenu koji je prije dva dana pozelenio.

- To se počelo događati baš kad sam bila na treningu. Dok sam skakala, nisam ni shvatila što se događa - kaže Marcela.

- Svašta sam prošla u karijeri, ali nikad nešto slično nisam vidjela. Kažu da je voda zelena zbog nedostatka klora, odnosno zbog algi. Tvrde da to nije ništa opasno, ali voljela bih da se taj problem što prije riješi. To se širi, sad je zelena voda i u bazenu u kojemu se igra vaterpolo. Sportašima zbog toga sigurno nije svejedno.

Diving - Men

Marić se 12 godina bavi skokovima u vodu i ovo joj je sigurno najveći uspjeh.

- Nemam nikakvog pritiska prije nastupa. Dolazak u Rio smatram svojom nagradom. U kvalifikacijama nastupa 29 djevojaka, 18 ide u finale. Nadam se da ću biti među njima - kaže nam Marcela Marić, koja zadnjih godinu dana živi i studira u Americi.

- Živim u Miamiju. Studiram psihologiju. Otišla sam tamo zbog mogućnosti da istovremeno studiram i treniram. To kod nas ne bih mogla. Živim na Floridi, ali baš se i ne stignem zabavljati kao što svi misle. Samo sam na predavanjima i na treninzima. Kada dođe vikend, onda se malo odmorim doma - rekla nam je Marcela.

Neće joj večeras biti lako, ali nadamo se kako će izboriti nastup u finalu. Već je velika stvar što je Hrvatsku u ovoj disciplini dovela u Rio, ali bilo bi sjajno da uđe među najboljih 18.

U međuvremenu, organizatori se znoje, izdaju priopćenja kako se to više neće ponoviti i kreću u borbu protiv algi koje su obojile najprije bazen za skokove, a onda i ovaj za vaterpolo. Nezapamćen slučaj na Igrama.