Obavijesti

Sport

Komentari 42

Potpisao je Marcos Guilherme: Zahvaljujem Dinamu na prilici!

Potpisao je Marcos Guilherme: Zahvaljujem Dinamu na prilici!
3

Marcos Guilherme najmlađa je 'desetka' u povijesti Atlético Paranaensea, može igrati polušpicu i na oba krila, a brazilski ga mediji uspoređuju s - Lucasom Mourom...

VIDEO

Marcos Guilherme od danas je i službeno novi član Dinama. Brazilski nogometaš u srijedu je sletio u Zagreb, u četvrtak kod dr. Smodeka odradio liječničke preglede, u petak potpisao ugovor s modrima, a u subotu ujutro će se zaputiti prema Turskoj gdje će se priključiti pripremama hrvatskog prvaka.

Čelnici Dinama tako su nastavili s jačanjem modre momčadi, u Maksimir su ove zime stigli Sammir, Marcos Guilherme i Danijel Zagorac. Ivajlo Petev cijele je zime bio u potrazi za kvalitetnim ofanzivcem, igračem kojeg može koristiti u sustavu 4-2-3-1 na sve tri pozicije iza napadača. Da, Marcos Guilherme nazire se kao zamjena za Juniora Fernandesa.

Brazilski nogometaš u nastavku će sezone biti važna opcija Ivajla Peteva na lijevom krilu iako je Marcos Guilherme u dresu Atlético Paranaensea više igrao na desnoj strani. Brazilski izvori tvrde kako mladi igrač nema nikakvih problema niti s igranjem lijevo, dapače onda može ulaziti prema sredini te ulaziti na udarac svojom jačom, desnom nogom.

Marcos Guilherme upravo u Plavom salonu potpisuje ugovor s Dinamom! Dobrodošao Marcos! Više na www.gnkdinamo.hr

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 27. siječnja 2017

Marcos Guilherme skupio je 84 nastupa za svoj dosadašnji, jedini klub u profesionalnoj karijeri. I u Atlético Paranaenseu često je mijenjao pozicije: igrao sve i svašta. Na oba krila, poziciji polušpice, pa i lijevog i desnog veznjaka u formaciji 4-4-2.

Dostupne informacije govore kako zna igrati u oba smjera, kvalitetno se pridodavati iz drugog plana, ali i da je ponekad dječački (pre)zaigran. Puno bolje djeluje s loptom u nogama, a bez obzira na solidno odrađivanje defanzivnih zadataka - igra bez lopte slabija mu je strana. Brazilac je u Dinamo je stigao na posudbu od 18 mjeseci za koju su modri njegovom matičnom klubu platili milijun eura. Čelnici Dinama u tom periodu (18 mjeseci) mogu odlučiti hoće li u potpunosti otkupiti prava na ovog igrača...

[DOBRODOŠAO MARCOS] Marcos Guilherme je naš novi igrač! Bem-vindo Marcos!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 27. siječnja 2017

Marcos je bio veliki miljenik Marija Celsa Petraglije, bivšeg predsjednika Atlético Paranaensea koji je na čelu kluba bio od 2012. do 2014. On ga je pratio još od najranijih dana te s nestrpljenjem čekao kada će Marcos Guilherme stići u prvu momčad. To se dogodilo dosta rano pa je novi igrač Dinama postao najmlađa "desetka" u povijesti Atlético Paranaensea. I u tom trenutku najmlađa "desetka" u brazilskoj ligi.

Brazilski mediji i dalje o mladom igraču imaju visoko mišljenje, a prema potencijalu ga uspoređuju s Lucasom Mourom, bivšim članom São Paula, a danas igraču PSG-a. Dapače, Brazilci tvrde kako je Marcos Guilherme, prema talentu i potencijalu, čak korak ispred. Živi bili pa vidjeli. Marcos Guilherme u modrom je klubu izabrao broj 95, tako će na leđima imati godinu svog rođenja (1995.).

Marcos Guilherme je na privatnom Instagram profilu danas oko 18 sati objavio sliku s modrim dresom te porukom:

"Zahvaljujem se Dinamu na prilici koju su mi pružili i dat ću sve od sebe da opravdam vaše povjerenje na terenu! Ajmooo Dinamo."

Sada mu slijedi ono teže, dokazivanje te borba za mjesto u momčadi. A tu ga ne čeka lagan zadatak, već opasna konkurencija u vidu Soudanija, Olma, Šituma, Sammira, Ćorića, Fiolića, Machada...

- Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, članu mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru - rekao je Marijan Vlak, sportski direktor kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke.

- Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča - zaključio je sportski direktor.

Zadovoljstvo dolaskom mladog reprezentativca Brazila ne krije niti glavni direktor kluba Tomislav Svetina:

- Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba.

- Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea - poručio je direktor Svetina pa dodao za kraj:

- Zahvalio bih svima u klubu koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog transfera, a pogotovo našem Marku Vukeliću Bimbu.

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a zatim će se u subotu pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka