Obavijesti

Sport

Komentari 125

Marić stao u obranu: Ovo nije normalno, sad i Pejinu prijete

Marić stao u obranu: Ovo nije normalno, sad i Pejinu prijete
1

NEIZDRŽIVO Znam Pejina jako dobro i znam koliko mu je teško ovih dana jer je i meni bilo tako. Ta hajka mora stati. Baš bih vidio te strane suce u HNL-u! Pa da se svi uvjere da su naši bolji, kaže Marić

VIDEO

Tihomir Pejin šuti, strah ga je, ali Bruno Marić preuzeo je na sebe ulogu glasa sudaca nakon što je krenula “paljba” po njegovom kolegi zbog nedosuđenog penala na utakmici Lokomotiva-Hajduk.

- Ovo što se događa nije normalno! Svi trebamo nekako pomoći da se stanje popravi. Pa Pejinu, mladom dečku, prijete smrću zbog jedne sudačke odluke! Jako mu je teško ovih dana - kaže Bruno Marić.

Daruvarski sudac često je i sam na meti “dobronamjernika”. I njemu su prijetili smrću nakon derbija u rujnu 2015. Sad je u sličnoj situaciji očito i Pejin. Marić kaže da za suce situacija postaje neizdrživa.

On kriv, a pomoćnik ništa?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz nekoliko svojih kolega sudim najviše utakmica u sezoni. Velika većina njih imaju predznak važne ili vrlo važne. A nakon samo nekoliko grešaka u cijeloj karijeri bilo je povika. Opravdanih i neopravdanih. Ali kad sam bio najviše prozivan, odluke su zapravo donosili moji pomoćnici, za koje su bili nadležni (Split-Hajduk, poništen gol Hajduka zbog zaleđa).

Najveću je kaznu Marić dobio jer je jedanput Hajduku protiv Intera iz Zaprešića dosudio dva penala.

- Kažnjen sam s devet kola zabrane suđenja! Za mene su prekršaji na Striniću i Tičinoviću bili, dosudio sam penale i opet bih. Ali za neke nisu postojali pa su me kaznili...

Neki suci, kaže, sude sa strahom.

- Sa strane Hajduka je gotovo uvijek hajka i suci pristupaju sa strahom suditi te utakmice, a onda ne možeš suditi dobro. Moram istaknuti da je u cijeloj priči trener Burić za pohvalu jer on priču počinje i završava s nogometom, a to je najvažnije.

U jednoj stvari, kaže Marić, strahovito se griješi. Po njemu, suci bi morali imati mogućnost komentirati važne odluke, a ne da šutnja, kao u slučaju Pejina, potencira hajku na njih.

- Mislim da bi i suci morali imati pravo i obavezu komentirati utakmice. Možemo se naći u studiju, treneri, nogometaši i suci te analizirati sudačke odluke. Ako sam pogriješio, dajte da mogu reći zašto, svoj kut viđenja situacije. Ne bojim se toga i ne vidim zašto ne bismo smjeli pričati, možda bi tada bilo više povjerenja u sudačku organizaciju jer toga kronično nedostaje. Gledam to i ovako, ako ću svaki vikend morati opravdavati svoje sporne odluke, pa sam ću se onda ostaviti suđenja! - kaže Daruvarac, dobitnik nogometnog Oscara za najboljeg suca prošle godine.

Strani suci? Ma dajte, molim vas

Vidio je i inicijativu za dovođenje stranih sudaca koji bi sudili najvažnije utakmice i ne slaže se s tim.

- Ma to su gluposti! Mi imamo bolje suce, nisam za to da nam stranci sude derbije - zaključio je Marić.

Tri odluke: Jedna OK, ali dvije su pogrešne

  1. Sušićevo udaranje Grezde i crveni karton igraču Hajduka, to je bila po općem sudu ispravna odluka Pejina pri rezultatu 2-1 za Lokomotivu.
  2. Hajdukovci su počeli gubiti živce jer sudac nije kažnjavao grube faulove Leke. Bilo ih je najmanje tri, a dobio je - jedan žuti.
  3. Nedosuđeni penal za Hajduk u 90. minuti najveća je greška Pejina na utakmici, jedna od većih uopće u HNL-u ove sezone. Penal čist k'o suza!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub