Obavijesti

Sport

Komentari 3

Marijan Vlak: Ne nadamo se pobjedi, očekujemo je!

Marijan Vlak: Ne nadamo se pobjedi, očekujemo je!
1

Obrana im je lošiji dio momčadi, to je naša šansa. O sastavu još nisam odlučio, sve ovisi o njima, najavio je utakmicu novi trener Dinama

VIDEO

Dinamo u Brežicama očekuje ogled sa Spartakom, susret koji organizatori ocjenjuju 'utakmicom visokog rizika'. Pod vodstvom novog trenera Marijana Vlaka odrađuju posljednje pripreme za meč koji bi mogao donijeti europsko proljeće nakon 39 godina.
- Naša šansa je Spartakova obrana. Počevši od golmana, pa preko braniča do para zadnjih veznih, dobrim dijelom im igraju skupi internacionalci. No unatoč tome imaju puno problema s defenzivnim dijelom momčadi i tu vidim zalog za naš optimizam - počeo je priču o Spartaku Vlak, povratnik na klupu Dinama.
Doista, obrana Moskovljana ne ulijeva previše povjerenja. U 30 utakmica ruskog prvenstva primili su 39 golova. U prosjeku u svakoj utakmici prime barem jedan gol...
- Prema naprijed su puno bolji, a zanimljivo je da im u ofenzivnom dijelu veznog reda i u napadu uglavnom igraju Rusi - dodao je Vlak. Trener Dinama dan uoči utakmice nije mogao otkriti sastav.
- Ne mogu reći kako ćemo početi jer ne znam ni kako će Spartak igrati. A imaju dvije varijante; igrati malo opreznije, kao i najčešće u posljednje vrijeme, ili napadački. Što se mog sastava tiče, imam još dvije dvojbe - objasnio je Vlak, no nije želio otkriti o kojim se točno dvojbama radi.
Netko je upitao Vlaka: "Hoćete li preuzeti rizik?"
- Što to znači preuzeti rizik? - pitanjem je odgovorio Vlak.
- Čak i ako igraš s tri napadača ne znači da si preuzeo rizik. Najvažnije je da igrači ispune sve zadatke koje trener stavi pred njih - dodao je.
Marijan Vlak je govorio i o opasnosti koja proizlazi iz činjenice da je Spartak završio prvenstvo i dobar dio igrača će u ovoj utakmici igrati 'kvalifikacije za ostanak'. A to znači da će i motiv biti ogroman.
- Na treninzima smo ova dva dana radili odlično i siguran sam da ćemo biti pravi. I zato se mi nećemo nadati pobjedi, nego ćemo pobjedu očekivati! - optimistično je naglasio Vlak. Nadovezao se njegov prvi napadač...
- Stvarno, na treninzima smo radili jako, jako dobro - rekao je Mario Mandžukić, koji će sigurno igrati u napadu, ali još ne zna hoće li imati i partnera. No zna što mu više odgovara:
- Lakše mi je igrati kad nisam sam u napadu. Ali zapravo je najvažnije da dođe dovoljno pravih lopti iz sredine - kaže Mandžo. U Europi je ove sezone zabio tri gola, dva Linfieldu i jedan NEC-u, a ovoga puta pokušat će 'probušiti' kolegu iz reprezentacije.
- Stipe je odličan tip, a kao golman ima jako puno kvaliteta. Ali nadam se da ću mu ipak zabiti - završio je Dinamov napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet